Unitas Zondag – RKAVV (Leidschendam)                   1 – 2

De eerste zonnige voetbalzondag van dit jaar kwam RKAVV naar Molenvliet.

De uitwedstrijd was positief verlopen voor Unitas dus was er voldoende vertrouwen dat het ook in de thuiswedstrijd zou moeten lukken.

Daar moet wel met het hele team voor geknokt worden anders wordt het moeilijk want dit RKAVV staat weliswaar niet hoog op de ranglijst, maar dat komt niet omdat ze er niets van kunnen.

In de eerste helft liep het nog best aardig voor Unitas. Er werd redelijk gecombineerd. De opbouw liep goed, maar echte gevaarlijke situaties voor het vijandelijke doel waren spaarzaam.

In de 9e minuut kon Souffian Charraoui van dichtbij scoren, maar de keeper redde fantastisch.

Het gevaarlijke van RKAVV was of waren de corners en vrije trappen die steevast naar de vele lange mannen werden verstuurd en daaruit konden gevaarlijke situaties ontstaan,

Toch scoorde Unitas geheel onverwacht in de 40e minuut toen Souffian Charraoui zijn actie zag gestuit door een verdediger, maar hij schoof de bal ongewild in de voeten van Pascal van Delden. Die schoot dankbaar en ongehinderd de bal van dichtbij in de goal en zette Unitas op een 1-0 voorsprong. Dit was meteen de ruststand.

In de tweede helft werd de situatie iets anders omdat RKAVV de bal steeds meer direct, met lange ballen, naar voren stuurde . Unitas had hier zichtbaar moeite mee en verloor steeds meer de duels. Er werd niet meer gecombineerd. Er werd niets meer opgelost voor een medespeler, kortom Unitas kreeg het  niet meer omgedraaid en de kansen kwamen voor RKAVV .

De gelijkmaker viel in de 67e minuut, nadat Ruud Verberk daarvoor al een keertje had moeten redden op een afstandsschot.

De zoveelste corner ging er dan uiteindelijk in. De trekker werd overgehaald door Robin Steffens. 1-1

Het maakte, qua Unitas, helemaal niets uit . De weg naar het RKAVV doel werd in de tweede helft niet één keer gevonden.

Trainer Rick Adjei gebruikte alle drie zijn wissels om het tij nog te keren, maar het zat er niet meer in .

In de 88e minuut redde Ruud Verberk nog uit een kopbal van alweer een corner, maar in de 92e minuut viel de, op basis van de tweede helft, verdiende 1-2.

Een snelle counter over de rechter kant van RKAVV was Unitas te machtig en Hayden Bergen knalde de 1-2 binnen.

De scheidrechter floot hierna snel voor het eind.

Unitas moet de wonden likken, deze nederlaag van zich afzetten en volgende week in HI Ambacht  IFC bestrijden, want de competitie gaat gewoon door!!