Unitas Zondag – VC Vlissingen                 3 – 1

Zo… De winterstop zit er op . De voetbalwereld is al weer volop bezig met het nieuwe seizoen. Trainers worden gewisseld en spelers worden her en der benaderd en kiezen al dan niet voor een andere toekomst, maar ondertussen moet er nog wel een competitie worden afgemaakt en dat is best nog wel een lange weg om te gaan.

De gasten uit Vlissingen maken een moeilijk seizoen door. Zij staan een na laatst en hebben de trainer vroegtijdig zien vertrekken.

E.e.a. is niet goed voor het vertrouwen.

Toch begonnen zij goed aan de wedstrijd omdat zij al vroeg de bal in het Unitasnetje deponeerden. Na 5 minuten scoorden zij nl. uit een corner. De organisatie liet bij Unitas even te wensen over en Raymond Wolff  kon met een volley de 0-1 aantekenen.

Unitas ging op zoek naar de gelijkmaker maar de echte spirit om deze goal te maken was er niet . De duels werden slap aangegaan en met een paar afstandsschoten op het doel moesten de toeschouwers het doen in de eerste helft.

Stefan van Hulst had nog de pech dat zijn poging van dichtbij op de paal belandde en Mounir El Ouazizi zag zijn fraaie poging op sublieme wijze gestopt door de Zeeuwse keeper.

In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Daniel Alexander de bal in zijn bezit. Hij kapte de bal voor zijn rechter en joeg de bal steenhard in de bovenhoek vanaf de  rand van de 16 meter.  Dat betekende 1-1. En de ruststand.

Na de rust zag het er een stuk anders uit. De tegenstander werd door Unitas constant opgejaagd en kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Nu drukte Unitas ook het verschil op de ranglijst pas goed uit.

Met veel dreiging van de zijkanten, vooral via Stefan van Hulst , werd de tegenstander met de rug tegen de muur gezet.

De zorgvuldigheid ontbrak nog, maar het doelpunt hing in de lucht.

Die viel in de 69e minuut toen Soufian Charraoui in het veld kwam.

Hij stond er koud in toen hij de bal van Stefan van Hulst meekreeg.

Hij slalomde vanaf links naar rechts, onderweg een tegenstander of vijf uitkappend, om uiteindelijk de bal in de korte hoek te schieten.

Nu was het 2-1. Nog was het niet echt rustig binnen het Unitasteam. Veelal te gehaast en verkeerde keuzes, maar Vlissingen kon het ook niet brengen. Een paar corners en dat was het.

Unitas kreeg nog een handvol mogelijkheden om de score op te voeren, maar moest toch nog even wachten tot de 89e minuut.

Weer was het Soufian Charraoui die scoorde toen na een corner van Vlissingen Mounir El Ouazizi hem zag vertrekken en de bal  mee gaf.

De verdediging  was en block meegegaan met de corner dus hij kwam geen tegenstander tegen. De keeper was er nog wel . Die kwam zijn goal uit, maar werd verslagen door een fantastische lob en de 3-1 einstand  was geboren.

Als de weergoden meewerken wordt de volgende tegenstander UDI’19/CSU.