Badr Benlamkaddam

Zondag 10 maart 2019

Unitas Zondag – Groene Ster                     2 – 1

Een straffe wind en regelmatig regen maakte deze zondag niet tot de aangenaamste en dat had ook invloed op de publieke belangstelling en dat was jammer, want de thuisblijvers hebben zodoende een zeer behoorlijke pot voetbal gemist.

Groene Ster was voor aanvang van de deze wedstrijd virtueel koploper( 2 wedstrijden achter op Baronie).

Het heeft een goed voetballend team wat met veel vertrouwen speelt. Dat wist Unitas nog uit de uitwedstrijd waar weliswaar werd gewonnen, maar de 4-0 overwinning destijds was geflatteerd te noemen .

In de eerste helft was de strijd gelijk opgaand met voor Unitas één kans voor Esey Kiflom die alleen voor de keeper een bal met de borst wilde controleren en daarna afronden, echter de bal stoot te ver van zijn borst af.

Ruststand 0-0

De tweede helft was nog geen minuut oud of Unitas kwam achter te staan.

Balverlies op het middenveld en een haarscherpe snelle counter zorgden voor de 0-1 door een goal van Thommie  Vluggen.

Unitas was even van slag en als Groene Ster enige tijd later via een kopbal de 0-2 had gescoord was het heel moeilijk voor de roodbroeken geworden.

Unitas bleef rustig en al combinerend kwam men weer in het ritme net voor de gelijkmaker die werd gescoord door Yassin Ouja uit een strafschop na een overtreding op hem zelf. 1-1.

Nu kreeg Unitas weer wat meer vertrouwen.

Kevin Cornet kwam in het team voor Anass El Bouchataoui.

In de 75e minuut verscheen Dani Alexander alléén voor de keeper, maar door te lang treuzelen kreeg de eigenlijk al gepasseerde keeper nog de kans om het gevaar te keren.

Kort daarna werd hij gewisseld en kwam Armand Selmani na lange afwezigheid voor hem in het veld en dat bleek een prima wissel, want na goed voorbereidend werk van Joey Lokasi scoorde hij in de 84e minuut fraai de 2-1.

Mounir El Ouazizi kwam nog even voor  Joey Lokasi en kort daarna besloot de scheidsrechter voor de laatste  maal te fluiten.

Unitas sluit door deze overwinning weer aan bij de kopgroep van de ranglijst.