Zondag 9 december 2018

Unitas Zondag – Nuenen                  1 – 2

Dankzij het kunstgrasveld kon er vandaag gewoon gevoetbald worden, ondanks de regen.

En beide teams hadden er zin in ook. Elkaar constant onder druk zettend ontstonden er aan beide kanten hachelijke situaties,

Al in de 3e minuut counterde Nuenen en kon Ruud Verberk de bal tot corner verwerken.

In de 5e minuut kogelde Akin Arslan van grote afstand op de lat.

In de 6e minuut weer een omschakelmoment wat een kans voor Nuenen opleverde, Nu ging de bal voorlangs.

In de 11e minuut ging de inzet van Joey Lokasi via de keeper naast.

Tussendoor was Unitas constant gevaarlijk met indraaiende corners.

Het spel bleef heen en weer gaan. Geen van beide teams kreeg een echt veldoverwicht. Het was een kwestie van wie pakt wie de bal af en wie gaat er als eerste scoren.

In minuut 23 was Nuenen weer dichtbij , maar Thom van de Donk kreeg de bal er ook niet in en zag zijn schot, alleen voor Verberk, naast gaan.

Nu kwam de periode dat Unitas nóg 3 keer het aluminium trof.

Yasin Ouja schoot een vrije trap op de lat in de 24e minuut. De bal kon niet adequaat worden weggewerkt en in dezelfde minuut trof Pascal van Delden de paal.

In de 29e minuut kwam Daniël Alexander in scoringspositie, maar ook zijn schot spatte op de paal uiteen.

In de 30e minuut weer een messcherpe Nuenense  counter die uiteindelijk fantastisch van dichtbij werd ingeschoten , maar even zo fantastisch gered door Ruud Verberk.

In de 36e ging de, veelvuldig mee opkomende , rechter vleugelverdediger Anass El Bouchataoui  langs de tegenstander en nu was de voorzet perfect op maat en kon Pascal van Delden koppend de 1-0 voor Unitas  scoren en ook de ruststand bepalen.

In de tweede helft kreeg Nuenen iets meer de controle over de wedstrijd en had Unitas moeite om het spel naar zich toe te trekken.

Aanvankelijk ging dat zonder gevaar, maar in de 57e minuut was er knullig balverlies van Unitas en reageerde Nuenen professioneel.

De bal werd onmiddellijk voorgegeven en daar won Wouter Peters het kopduel en het was 1-1.

Unitas probeerde wel, maar had het er maar moeilijk mee.

Een schotpoging van Yassin Ouja in de 61e minuut. De keeper redde.

En een doelpoging van Pascal van Delden in de 75e minuut, maar de wedstrijd leek op een gelijkspel uit te gaan draaien.

Dit is echter de Hoofdklasse waar in gespeeld wordt en daar worden fouten genadeloos afgestraft. Nu ook weer in de laatste minuut.

Unitas verdedigde slordig uit en voor dat je het weet ligt de bal in het mandje. Dit keer een vlijmscherpe aanval over links van Nuenen en een afgemeten voorzet die door Jamey Raas werd binnen geknikt. 1-2 en de scheidsrechter floot een minuutje later voor de laatste keer deze middag.

Een leerzaam, maar duur verlies voor Unitas dat volgende week de uitwedstrijd tegen het 2 punten lager staande IFC te wachten staat.