Zondag 7 april 2019

Unitas Zondag – VV Gemert            3 – 2

Op deze zonnige zondag stond de thuiswedstrijd tegen Gemert op het programma.

In de uitwedstrijd stond Unitas na 9 minuten op een 2-0 achterstand.

Deze zondag had Gemert welgeteld 1 minuut minder nodig om de zelfde stand op het bord te zetten.

Topscorer Thijs van Pol zette vandaag doelpunt 28 en 29 op zijn lijstje en Unitas had een probleem.

Dat probleem moest met goed voetbal en hard werken worden opgelost.

En al gauw bleek dat wanneer je die spits van scoren af kunt houden blijkt Gemert ook niet over een wonderteam te beschikken.

Voetballend was Unitas meer bedreven in het spelletje en dat leverde al snel problemen op voor de defensie van Gemert.

In de 20e minuut kwam Unitas weer terug in de wedstrijd toen Akin Arslan na een assist van Armand Selmani de 2-1 onder de keeper door kon scoren.

Kansen van onder meer Kevin Cornet die na een fraaie actie na 25 minuten over schoot.

Daniël Alexander Walu kreeg 2x de kans om af te drukken, maar 1x ging zijn inzet over het doel en de andere keer was de keeper de baas.

Pascal van Delden kopte uit een corner nog over en dezelfde speler had met een volley kunnen scoren, maar ook nu ging het leder over de goal.

Ruststand 1-2 dus.

In de tweede helft kregen beide teams de kans om te scoren, maar een redding van Owen Verduijn en poging van Pascal van Delden (over) zorgden ervoor dat stand onveranderd bleef.

In de 85e minuut kreeg Unitas hulp van Gemert toen verdediger Bram Jacobs de bal wilde terug koppen op zijn keeper, maar die had zijn doel net verlaten.

De bal verdween  in de goal en de stand was gelijk. 2-2

Unitas wisselde : Souffian Charraoui voor Daniël Alexander

Yassin Ouja voor Akin Arslan en Mounir El Ouazizi voor Joey Lokasi.

Deze invallers kweten zich uitstekend van hun taak en in de 89e minuut was het raak. Mounir El Ouazizi speelde Souffian Charraoui aan. Die begon aan een solo en via een ééntweetje met Pascal van Delden kwam hij oog in oog te staan met de doelman die hij met een fantastische lob versloeg en het was 3-2.

Zo vlak voor het eindsignaal was er te weinig tijd voor Gemert om wat terug te doen en dat gebeurde dus ook niet.

Een zwaarbevochten, maar verdiende zege voor de roodbroeken, waarmee in het verdere verloop van de competitie nog steeds terdege rekening moet worden gehouden.

Dinsdag : Thuis om 8 uur tegen GRC14 voor de EM-Cup en zondag naar Nuenen waar om 14.30 wordt afgetrapt.