1 - 2

VVAC 1

3e klasse C

15 december 2018 15:00

Wederom een grote teleurstelling op Sportpark Molenvliet voor de jonge ploeg van trainer Hans Bos. Unitas reageerde te laat op de achterstand tegen mede laagvlieger in 3C VVAC en verloor de wedstrijd met 1-2. Alle concurrenten pakten dit weekend wel punten en de ploeg uit Ottoland zelfs 3. Unitas kan nu een paar weken de wonden gaan likken en kijken wat er anders moet, willen de Roodbroeken ook in het volgende seizoen nog 3e klasse blijven spelen. Het ijs wordt steeds dunner en het wordt nu echt tijd om het tij te gaan keren. De eerstvolgende uitdaging die op het programma staat is die tegen de koploper en, de in vorm zijnde ploeg uit Arkel.

Gelijke strijd, VVAC de beste kansen
De eerste mogelijkheid was voor de gastheren in de 8e minuut, nadat door een goede combinatie Melis "Poetzay"Kocan de bal uit de kluts kon koppen, maar zijn kopbal miste de kracht om de Roodbroeken op voorsprong te zetten. 7 minuten later was het bijna Unitas wat wel scoorde maar dan aan de andere kant. Een voorzet van VVAC werd verkeerd geraakt door een Roodbroek en de bal belandde bijna in het eigen doel, maar keeper Robin Linders, kon via een puike reflex de bal op de lat tikken. Unitas kreeg via een mooie combinatie tussen Denzel Libretto en Melis "Poetzay" Kocan de volgende mogelijkheid in de 18e minuut. De bal belandde uiteindelijk bij Job lanting die inschoot en zijn schot gered zag worden door de keeper. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en in de 30e minuut was er een goede actie over de linkerkant waarbij IJsbrand van Eldik zijn voorzet doorgekopt zag worden door Job Lanting en de bal voor de voeten kwam van het Turkse talent en A-speler, Abdus Zencikiran (broertje van..), maar hij schoot naast. Een minuut later kwam de grootste kans van de wedstrijd voor VVAC na een lange bal, maar de spits zag zijn inzet tergend langzaam naast het doel van Robin Linders belanden.5 minuten later wederom een grote kans voor de gasten nadat vanaf de linkerkant een lage voorzet gegeven kon worden en bij de 2e paal binnen getikt kon worden, maar de bal ging weer naast. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand rusten.

Wederom achterstand
De eerste kans was al na 1 minuut nadat een strakke pass van Jamiro Libretto door Job Lanting net niet binnen kon worden geschoten omdat de keeper tijdig uit zijn doel kwam. 9 minuten na rust was het aan de andere kant wel raak na een fataal slippertje in de Unitas verdediging. Een voorzet van links kon binnen worden geschoten bij de 2e paal. 4 minuten later een mooie actie van IJsbrand van Eldik, maar er was niemand om de bal het doel in te werken. Het leek in de 60e minuut bijna gedaan voor Unitas, maar keeper Robin Linders pakte in een 1 tegen 1 situatie de bal. In de 65e minuut kwam Zafer Yildiz, na weken van afwezigheid door blessureleed, in de ploeg en kwam er wat meer dreiging vanuit de Roodbroeken. Melis "Poetzay" Kocan kreeg in de 68e minuut een schotkans vanaf de 16 meter, maar hij zag de bal ver boven het doel belanden. Een kwartier voor tijd had Unitas pech nadat de scheidsrechter een pingel toekende en VVAC deze kans niet onbenut liet en de 0-2 binnen schoot.

Te laat
Het laatste kwartier deed Unitas er alles aan om nog enig resultaat uit deze wedstrijd te halen. Zafer Yildiz schoot in de 84e minuut hard op de keeper, maar een minuut later was het wel raak nadat Job Lanting Zafer vrij zag staan en Zafer zijn comeback beloonde met een doelpunt; 2-1. Unitas had nog maar een paar minuten en wonderwel leek de gelijkmaker in de 86e minuut toch te komen, nadat Denzel Libretto zichzelf via een mooie actie vrij speelde en via de keeper op de lat schoot. De Roodbroeken hadden echter geen tijd meer en zo bleef het 1-2 voor de gasten die hierdoor afstand nemen van Unitas en de Roodbroeken nu echt alleen stijf onderaan staan en de ploeg een slechte kerst bezorgde.