Scheidsrechter

D. (Delano) Piket

Accommodatie

Onbekend

Unitas Zaterdag heeft zichzelf eindelijk weer eens beloond met een mooie overwinning op IFC. Het was vandaag, net als de aankomende weken, erop of eronder en Unitas liet zien dat het zich zomaar niet gewonnen geeft. Net als vorige week speelden de Roodbroeken vol passie en liet het, zeker in de 2e helft, zien goed te kunnen voetballen. Met drie prachtige treffers, zeker de 1e goal van Denzel Libretto, konden er eindelijk weer eens 3 punten bijgeschreven worden. Met nog 4 wedstrijden te gaan is het gat nog zeer groot (8 punten) op concurrent IFC en zullen de Roodbroeken veel geluk en veel punten nodig hebben de komende weken om zich nog te kunnen handhaven. We gaan zien waar het schip strandt, maar dit is een mooie opsteker voor de jonge ploeg, waarbij dit seizoen de JO19-1 spelers zoals o.a. Daan Goes, Abdus "Appie" Zencirkiran, Bjorn in 't Veld, Sil Muller, Pim Kolenberg, Amin Malihe en Ghilles Sedik het goed doen.

Kansen over en weer
IFC probeerde Unitas snel onder druk te zetten, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. In de 8e minuut passte Denzel Libretto over rechts op IJsbrand van Eldik en die zag zijn voorzet door de hardwerkende Brandon Markham tegen de buitenkant van de paal gekopt worden. IFC werd ook gevaarlijk en in de 13e minuut greep Martin Bos goed in door een gevaarlijke pass te onderscheppen en zo een grote kans voor IFC te ontnemen.In deze fase waren het de gasten die de meeste kansen kregen en in de 15e minuut leek het  0-1 te worden, maar Michel Romijn wist de bal voor de lijn weg te trappen. Unitas bleef onder druk staan en een minuut later bracht keeper Bjorn in 't Veld redding en tikte de bal via de lat over. Unitas zag een schot van Abdus "Appie" Zencirkiran makkelijk gepakt worden door de keeper. Unitas had nu wel een keer het geluk aan haar zijde, want in de 28e minuut raakte  IFC wederom de lat. Het laatste kwartier van de 1e helft was voor de Roodbroeken en inzetten van zowel Brandon als IJsbrand werden gered door de keeper. In de 43e minuut was het bijna 1-0 voor de thuisploeg, nadat een goede pass van Brandon Markham mooi werd meegenomen door Denzel Libretto en die zag zijn schot hard op de paal belanden. Ook een inzet van Rudy Schrijver kon het net een minuut voor rust niet vinden en zo bleef het 0-0 in een leuke wedstrijd.

Dikke overwinning
Na rust was het Unitas dat het meest gretig uit de kleedkamer kwam. 10 minuten na rust was het een gewldig schot hard in de kruising van afstand door Denzel Libretto die daardoor Unitas op een 1-0 voorsprong zette. IFC deed 4 minuten hierna wat terug, maar schoot naast. Unitas kwam bijna op 2-0, nadat Denzel IJsbrand wegstak en IJssie 1 op 1 kwam met de keeper, maar zijn inzet werd gepakt door de keeper. In de 70e minuut kwam de 2-0, door wederom een hard geplaatst schot van Denzel Libretto. IFC bleef het proberen, maar wist niet tot scoren te komen en Unitas kwam niet echt meer in de problemen. Het werd uiteindelijk nog 3-0 door Ijsbrand van Eldik die in 2x de bal hard en hoog het net in schoot en zo waren de 3 punten voor Unitas en staat het nog steeds in de 3e klasse. Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor de Roodbroeken tegen titelkandidaat De Zwerver.