1e klasse 4

3 november 2018 8:30

Gertjan van

Unitas 10-2 – Oranje-Wit 10-2                      03-11-2018

Op deze koude novemberochtend stond het ijs nog op het veld, maar was het team compleet om te beginnen aan de wedstrijd tegen Oranje-Wit uit Dordrecht.
Een paar oplettende ouders hadden al snel de doelen klaargezet, zodat de wedstrijd om 8:30 uur kon gaan beginnen onder leiding van onze V.A.R Gertjan van Os.Trainer Gijs had de volgende opstelling: Joel was onze doelman en de achterhoede bestond uit Flint, Imran en Hidde. Het spitsen duo Valerie en Max gingen voorin voor het gevaar zorgen. Daniël en Ousama begonnen als reserve.

De roodbroeken gingen gelijk op zoek naar doelpunten en al in de 3de minuut was het Hidde die de bal op de paal schoot en vanuit de rebound deed Max hetzelfde. Hoe was het mogelijk?! Echter een minuut later viel het doelpunt aan de andere kan: 0-1. De heren van Unitas gingen gewoon door met leuk en verzorgd voetbal spelen. Mooie combinaties werden er gemaakt en in de 5e minuut gaf Max voor op Ousama, die de bal intikte: 1-1. Het spel ging gelijk op en Flint, Imran en Hidde waren achterin lekker  fel. Max en Valerie deden voorin goed mee.

Na de time out begonnen we waar we gebleven waren, namelijk doelpunten scoren. Een aanval over de linkerkant van de goed spelende Ousama, die de bal diep op onze alleskunner Daniel gaf. Daniel die dacht niet na een schoot prachtig in de linkerhoek. Lekker bezig Daniël: 2-1. Oranje- Wit bleef ook gevaarlijk in deze sportieve wedstrijd en Joel stond heerlijk te keepen. Dezelfde keeper Joël kreeg helaas in de 15de en 16de minuut toch twee doelpunten tegen. Ruststand: 2-3.

In de rust, onder het genot van een glaasje limonade, gaf Joel de keepershelm aan Imran. Na wat gemopper wie waar wilde spelen, uiteraard allemaal in spits, stonden we weer scherp en fris op de denkbeeldige middenstip klaar voor de tweede helft. Wat er in de limonade heeft gezeten weten we niet, maar na twee minuten stonden we achter met 2-5. De jongen s moesten gaan knokken en dat deden ze! Schoten van Flint en Valerie gingen naast, maar in de 36ste minuut gaf Joel een mooie lange bal op praatjesmaker Ousama , die alleen op de keeper afging en mooi inschoot: 3-5. Iedereen was weer bij de les en er werd goed overgespeeld. Wat heet, Max schoot op doel en deze vloog erin: 4-5. We waren weer terug in de wedstrijd en iedereen zat te wachten op de 5-5. Helaas kan het ook anders gaan in ‘t voetbal. De bal viel in het net aan de andere kant:4-6. Ondanks deze goal bleven de jongens naar voren voetballen en bleven we kansen krijgen. Maar op de counter van Oranje -Wit ging het mis. De heertjes liepen in de laatste twee minuten, ondanks goed keeperswerk van Imran, uit naar 4-9.

Jammer heren, de wedstrijd had alle kanten op kunnen gaan. Lekker gespeeld en niet te vergeten goed overgespeeld! Op naar volgende weken dan komt die overwinning er vanzelf.