Unitas JO10-3 laat toeschouwers er weer in geloven.

3e klasse 06

10 november 2018 8:30

Unitas JO10-3 -  GDC JO10-2

Eindstand 7 – 12

Na de moeizame wedstrijden van afgelopen tijd blijft Unitas doorzetten en lieten ze afgelopen wedstrijd weer zien waar ze tot in staat zijn. Eerste helft heeft Unitas subliem gespeeld, tweede helft hebben onze jongens het weggegeven. Maar desalniettemin hebben de toeschouwers genoten en er weer geloof in.

Het was gisteren weer vroeg en net gestopt met regenen. We moesten thuis op een mooie natte grasmat. Dit zou in het voordeel van Unitas moeten kunnen werken.

We hadden twee afwezigen, Mohamed en Björn, waardoor Nick de belangrijke coach en wisseltaken op zich nam.

1ehelft:

Onze jongens kwamen zelfverzekerd het veld op en Flynn nam positie in onder de lat.

Het eerste balcontact was direct voor Justus en zocht direct de diepte, waarna hij zelf weer de bal kon onderscheppen en al direct een eerste kans kon creëren voor Unitas.

Er volgde direct meerdere kansen vanuit corners, maar ook GDC was van plan deze match te winnen en braken zo nu en dan door, maar stuitte op Aryan en Flynn. Geen rede voor paniek.

Maar geheel tegen het beeld in kwam GDC in de 4eminuut op 0-1.

Unitas bleef erg veel druk uitoefenen. Door knap werk van Jos en Aryan op het middenveld wist de  bal Julian te bereiken die liet zien de bal zittend onder controle te kunnen houden.

Mats kon met z’n verre trap makkelijk vanuit de achterhoede de voorhoede bereiken en zo kreeg Unitas meerdere kansen. Unitas oogde scherp en Marouan gaf weer een visitekaartje af. En toch wederom de tegengoal, uit het niets. In de 11eminuut 0-2.

Mustafa komt met reactie en een prachtige loopactie en schot op goal, net naast.

In de 15eminuut was het Mats die aan de verwachting der spel voldeed, 1-2.

Mustafa blijft bewegen en Jos heeft een goed positiespel op middenveld.

17eminuut wist Unitas wederom Mats te bereiken en die kon het afmaken, 2-2.

Flynn bleef goed opletten, omdat GDC zo nu en dan toch kon counteren. Onze keeper redde onmogelijke ballen, maar GDC kreeg de bal toch in het net, 2-3

In de 21eminuut had Unitas geluk. Een voorzet van Mats kwam per ongeluk in de goal van GDC, 3-3. Zou het geluk deze wedstrijd aan de zijde van Unitas zijn?

Helaas, in de laatste minuten van de eerste helft kwam GDC, ondanks briljante reddingen van Flynn en scherp verdedigend werk van Jos, op 3-5.

2ehelft

In de tweede helft kwam Marouan op goal. Unitas zette direct weer veel druk en er werd onderling goed gecoacht. In de eerste minuten volgden er direct al twee corners voor Unitas.

Marouan liet zien dat hij met veel lef en snelheid het doel goed kon verdedigen, bijzonder knap werk. En in de 29eminuut haakte Unitas weer aan door een waanzinnig doelpunt van Justus, 4-5.

Mustafa bleef voorin kansjes creëren en de bal ging maar net naast. Toch kreeg GDC kansen en zo konden ze als snel de 4-6 en de 4-7 binnenschieten. Heel even raakte Unitas uit balans en in de 34eminuut was de stand 4-9.

Julian vond het genoeg en met veel techniek, kappen en draaiwerk, kon hij het doelpunt van de match maken 5-9. Aryan bleef erg sterk achterin en Justus bleef goed de diepte opzoeken. Zo kon wederom Julian worden bereikt en als het inmiddels 5-11 staat voor GDC dacht Julian aan al die toeschouwers. Hij liet weer een knap staaltje techniek en doorzettingsvermogen zien. Op mooi aangeven van Aryan kon hij binnentikken vanuit een sliding. 6-11 in de 42eminuut.

In de slotfase kan Mats nog de 7-11 binnenschieten na prachtig vrijspelen en goed voorwerk van Flynn. In de laatste minuut weet GDC er nog 7-12 van te maken.

Unitas heeft laten zien voorin sterker te worden. Als we in de volgende match ook kunnen groeien achterin komen de overwinningen vanzelf.