Emmanuel James (afstandschot)
51'

3e klasse 06

6 oktober 2018 8:30

Het was een vroegertje op deze zaterdagmorgen, waar de mannetjes van Bart van Dijk al om 08:30 aan moesten treden voor de stadsderby tegen G.J.S. Grote broer Jasper van Dijk speelde twee velden verder dezelfde derby met de JO11. Waar een derby normaliter spannend is, was dat alles behalve het geval vandaag. Keeper Nick Oustadakis kreeg geen kans zijn goede vorm opnieuw te tonen, daar G.J.S. aanvallend zo onmachtig was dat er na 60 minuten voetbal geen schot op doel genoteerd was.

Verdedigend ging het evenmin lekker bij de thuisploeg. Al een minuut na de aftrap schoot een verdediger een voorzet van Jop Weverling achter zijn verbouwereerde doelman: 0-1. Unitas domineerde, maar speelde nog te veel kluitjesvoetbal om echt gevaarlijk te worden. Dat de voorsprong uitgebouwd zou gaan worden was echter duidelijk. In de 20e minuut had Marouane Badi een mooie pass in huis op Jop Weverling, die met zijn verbluffende snelheid de verdediging zijn hielen liet zien en onberispelijk raak schoot in de verre hoek: 0-1. Luttele minuten later tekende Jop voor zijn 2e van de middag door met zijn chocoladebeen, waar hij hard op getraind heeft, de bal van buiten de 16 de kruising in te krullen: 0-3. G.J.S. kon niets klaarspelen doordat het centrum Niels Mik & Senna Coolen goed samenwerkten met het "blok" Loukas Sfirtsis & Emmanuel James. Het centrum was hierdoor onbegaanbaar voor de Dalemers. Opkomende backs Koert Stalenhoef & Roman Bergman speelden ook voortreffelijk en lieten de buitenspelers van G.J.S. steeds achter zich aan lopen in plaats van andersom.

Niet geheel verrassend werd de 0-3 voorsprong na rust nog verder uitgebouwd. Zouhair Afkeran toonde zich veel te snel voor zijn tegenstander na een sublieme steekpass van Senna Coolen en schoot na een indrukwekkende sprint onberispelijk raak: 0-4. Nog geen 2 minuten later pikte ook topscorer Zakaria Elkhalki zijn doelpuntje mee na opnieuw een assist van Marouane Badi: 0-5. Nu leek het hard te gaan, want amper 60 seconden na de 0-5 poeierde Emmanuel James van 25 meter raak met een verwoestende uithaal: 0-6. Hierna ging de rem er helaas een beetje op en waren de spelertjes net iets te nadrukkelijk op zoek om op het scoreformulier te komen, wat echter wel begrijpelijk was met zo'n stand. Adam Hachhouch bepaalde de eindstand op 0-7 door na een schitterende combinatie met Zouhair Afkeran evenzo mooi te scoren met een subtiel stiftje: 0-7.

Twee velden verder had de JO11-1 ook geen spaan heel gehouden van haar stadsgenoot: 0-10. De Unitas-jeugd mag zich voorlopig weer de beste van de stad noemen. Volgende week wacht het thuisduel met Kozakken Boys, waar in de beker nipt van werd verloren. Kan Unitas zich revancheren?