48'
60'

3e klasse 06

10 november 2018 11:15

Nadat vorige week stand-in trainer/coach Arian Weverling de jongens naar een ruime zege had gegidst stond er de nodige druk op de schouders van de vandaag weer aanwezige (en uiteraard te late) Bart van Dijk om een overwinning te boeken en zo een trainerswissel te voorkomen. Dat kon nog weleens lastig worden, want Noordeloos stond hoog geklasseerd en dat met een indrukwekkend doelsaldo.

Jop Weverling begon vrijwillig op de bank, hoogstwaarschijnlijk om eerst even te kunnen genieten van het vrouwlijk schoon dat bij Noordeloos in het veld stond. Het team telde namelijk de nodige meisjes, hetgeen onze blonde hunk wel kon bekoren. De beste speler van onze tegenstander was ook by far een meisje. Koert Stalenhoef speeld echter een fenomelnale wedstrijd en wist haar vakkundig uit de wedstrijd te spelen. Ze leek nog wel aan de basis te staan van een vroege openingstreffer: haar corner bleek echter over de achterlijn te zijn geweest alvorens het tot doelpunt verwerkt werd. Nog geen 2 minuten hierna maakte balvirtuoos Marouane Badi hem aan de andere kan wel met een fantastisch schot, op aangeven van de onvermoeibare Zouhair Afkeran. Een kantelpunt, een cruciaal moment. Aldus zelfverklaard kenner en analist Stefan Mik, wiens oudste zoon Niels vandaag weer een fantastisch centraal duo vormde met captain Senna Coolen. Aan de rechterflank kwam de snelle Roman Bergman veelvuldig mee op en vermoeide zijn directe tegenstander daar dusdanig mee dat die aanvallend niets meer kon brengen.

De snelle spits van Noordeloos wist toch één keer te ontsnappen aan de aandacht van de verdedigers en faalde oog in oog met de keeper niet: 1-1. Unitas herstelde zich echter prima en Noordeloos had enorm veel moeite om de duels op het middenveld te winnen. Niet zo gek ook, gezien de fysieke gesteldheid van Loukas Sfirtsis, Emmanuel James en Adam Hachhouch. 3 enorme kleerkasten waar je niet graag een duel mee aangaat. Het veldoverwicht leek zich uit te gaan betalen, en nadat de ongrijpbare Zakaria Elkhalki al dichtbij de voorsprong was haalde Terrance Joe vanaf elf meter de trekker over. Die strafschop was echter zeer discutabel: vriend en vijand kon er met de beste fantasie geen penalty van maken. Tot protest van Noordeloos én Unitas legde de arbiter de bal toch op de stip. Zo gingen de roodbroekjes met een voorsprong aan de limonade.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders. Unitas had een licht veldoverwicht, maar Noordeloos liet blij vlagen ook leuke dingen zien. Minder leuk om te zien, voor iedereen met een rood-wit hart, was de gelijkmaker een kwartier na rust. Gelukkig herstelde Unitas zich net als na de eerste tegengoal snel: Terrance Joe speelde diverse spelers uit en schoot schitterend raak van grote afstand: 3-2. Met nog iets meer dan 10 minuten te gaan werd het billenknijpen. Gelukkig hebben wij in Nick Oustadakis een fantastische keeper, die ook vandaag weer met een aantal schitterende reddingen voorkwam dat Noordeloos meer dan twee keer het net zou vinden. Unitas overleefde een antal hachelijke momenten en vergat aan de andere kant uit een counter de trekker over te halen. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd viel de beslissing dan toch. Terrance Joe completeerde zijn hat-trick met een mooie solo en stelde de overwinning veilig.

Na afloop was de euforie groot bij de jongens en werd er nog gezellig wat gedronken. Volgende week weer knallen tegen Asperen boys!