... (afstandschot)

3e klasse 06

13 oktober 2018 11:00

De titelaspiraties van de Roodbroekjes kunnen voorlopig even de ijskast in nadat aan het thuisduel met mede-titelkandidaat Kozakken Boys geen punten overgehouden werden. Het schoolfeest was blijkbaar erg leuk geweest, maar leek wel zijn tol te eisen.

De altijd zo scherpe Gorcumers begonnen namelijk ronduit slap aan de wedstrijd. Al na 1 minuut lag de bal achter doelman Nick Oustadakis nadat eigenlijk het volledige team nog liep te slapen. 4 minuten later herhaalde zich exact dezelfde situatie: Unitas wreef de slaap nog uit de ogen of de 0-2 lag al achter keeper Nick, die aan beide treffers niets kon doen. Daarna richtten de boys zich op en begonnen ze eindelijk te doen wat ze zo goed en zo leuk kunnen: lekker voetballen. Kans na kans werd gecreeërd met soms oogstrelend voetbal, maar onder andere de doelman en de buitenspelregel (het blijft lastig) stonden een doelpunt in de weg. Toch viel vlak voor de limonade nog de aansluitingstreffer: Jop Weverling had een goede actie in huis aan de linkerflank en trok naar binnen, waar hij de bal aan Emmanuel James gaf. De beresterke middenvelder aarzelde niet en knalde het leder buiten bereik van de keeper in de verre hoek: 1-2.

In de rust was iedereen het erover eens dat het Fortes Lyceum de schoolfeesten voortaan maar op donderdag moet gaan houden en werden de koppen bij elkaar gestoken, waar onder andere Koert Stalenhoef, Senna Coolen en Zouhair Afkeran hun teamgenoten aanspoorden niet op te geven en lekker door te gaan. De trainer hoefde niet eens iets te zeggen en zag tot zijn genoegen dat de boys elkaar motiveerden. Wel moest er onverhoopt een nieuwe keeper gevonden worden: Nick werd helaas ziek. Gelukkig zit het keepersbloed in de familie Bergman en wilde Roman wel tussen de palen gaan staan.

De peptalk van de jongens naar elkaar had effect, want er werd fantastisch gespeeld in de tweede helft en Kozakken Boys kwam niet op de helft van de Blieken. Senna Coolen en Niels Mik haalden de spaarzame ballen weg die door het blok Muhsin Ali - Adam Hachhouch - Emmanuel James heen kwamen. Onvermoeibare backs Zouhair Afkeran en Koert Stalenhoef gingen veelvuldig over de buitenspelers heen en daar hadden de jongens uit Werkendam duidelijk moeite mee. Een klein kwartier na de rust viel de onvermijdelijke gelijkmaker dan ook. Rein Kraai had een fraaie pass in huis op Samir Boujellab die na een mooie schijnbeweging de bal prachtig in de kruising schoot. Hierna viel Unitas wat terug en Roman Bergman moest een aantal keer goed zijn doel uitkomen om een nieuwe achterstand te voorkomen. Helaas viel die goal wel. 10 minuten voor tijd werd een scherpe counter goed uitgespeeld: 2-3. Lang kon Kozakken Boys echter niet genieten van de voorsprong. Adam Hachhouch gaf de bal aan Marouane Badi, die op kenmerkende wijze met de bal aan de wandel ging. Na een weergaloze solo schoot hij op sublieme wijze de bal stijf in de kruising: 3-3. Het was een schitterende goal en Marouane vierde de goal ook mooi: een innige knuffel met zijn broer.

Unitas rook bloed en Kozakken Boys leek down and out. De jacht op de winnende goal werd gestart en meerdere kansen volgden. Maar helaas ging hier het bekende voetbaladagium weer op: als je hem zelf niet maakt, valt ie aan de andere kant. Een zondagsschot viel pardoes in het doel en betekende de eerste nederlaag voor Unitas. Jongens, jullie hebben gevochten als leeuwen en hadden meer verdiend. Soms is voetbal oneerlijk. Volgende keer beter mannen!