Unitas 2

3e klasse E

6 oktober 2018 14:30

Op een zonovergoten zaterdag in oktober stonden de mannen van coach Marcel ‘Klopp’ De Vlaming klaar op het kunstgras van sportpark Bruinzeel. Tegenover ons de veldheren van LRC 4 onder aanvoering van voormalig Unitas topschutter ‘Andre Zondag’.

Dat het kunstgras tot ons voetbalspel ten goede komt was de 1e 20 minuten zeker te merken. Op de flanken de veelvuldig opkomende backs Khader ‘Zaha’ Ismaël en Michel ‘Angelino’ Romijn hadden zeeën van ruimte en daar mocht zeker meer mee gebeuren, maar verder dan enkele spaarzame kansen kwamen onze Roodbroeken niet.

Duidelijk was dat de roodbroeken de keeper van LRC nog veel te weinig hadden getest. Gido ‘Milner’ Rottink dacht het van afstand te proberen, de bal ging niet stijf de kruising in, maar zwabberde wel mooi over de keeper van LRC heen. De Roodbroeken staan eindelijk een keer op voorsprong! In plaats van dat de roodbroeken doordrukten stapelden de slordigheden zich op… Achteruit lopen/ verdedigen was het manco van onze mannen. Duels gingen verloren en de sluwe vos ‘Andre Zondag’ zorgde er met een solo en een assist voor dat we met een 2-1 achterstand konden gaan rusten.

In de rust werden de nodigde omzettingen gedaan op basis van de ruimtes die ons werden geboden in de 1e helft. Elroy ‘ Azpilicueta’ Schrijver maakte daar dan ook handig gebruik van. Zijn 1e mogelijkheid in de 2e helft vanaf ruim 30 meter knalde tegen de touwen, de keeper van LRC had wel wat last van het ‘gladde’ (kurkdroge) kunstgras, 2-2. Ditmaal zette Unitas wel door. De verdediging onder leiding van de sterkspelende Martin ‘Vlaar’ Bos en Collin ‘Swinkels’ van Bezooijen wonnen duel op duel en zowaar kreeg Elroy weer alle ruimte. Een voorzet op Brandon ‘Crouch’ Markham zorgde voor een verdiende 3-2 voorsprong.  Het middenveld met Hamid ‘Afellay’ el Makhloufi en Pieter ‘ Clasie’ Koster strooide na de 3-2 met passjes, helaas bleven onze kansen uit. Er mag worden opgemerkt dat Hamid een sublieme 2e helft speelde, nadat de zenuwen waren verdwenen aangezien zijn vriendin het na een matige 1e helft wel genoeg had gezien. Helaas viel daar toch de 3-3 een overtreding  bij een lange bal werd ‘alweer’ niet gezien of goed beoordeeld door de zwak leidende scheidsrechter en het was zowaar 3-3.

Unitas startte gelijk de motoren en binnen enkel minuten was daar Job ‘Morata’ Lanting met een heerlijke loopactie die de sublieme steekbal van Gido geweldig afrondde. Het verzet van LRC was na een laatste redding van Harmen ‘Bijlow’ van Haaften toch wel afgelopen. De Roodbroeken brachten verse krachten Othman ‘Bakkali’ Bouchatan en Achraf ‘Labyad’ Akdaoui en er werd nog even aangezet om de wedstrijd met 5-3 winst te beëindigen

Teammanager Edwin Koster had dan ook een grote glimlach op zijn gezicht en mooie fles geel goud in zijn hand wanneer Elroy, Hamid sommeerde om toch even Corry Konings door de speakers te laten knallen.

En Othman tuurlijk zijn we jouw schitterende 5-3 niet vergeten….