26'
43'

1e klasse 5

27 oktober 2018 8:30

Vandaag was het dan toch echt herfst op Sportpark Molenvliet en was de jonge ploeg weer eens compleet. Het was koud en regenachtig en om onder deze omstandigheden weer eens te voetballen was weer even wennen. De wedstrijd kreeg wel 2 gezichten, want in de eerste helft lieten de Roodbroekies geweldig samenspel zien, maar in de 2e helft was het wat mat en minder gedreven. De 8-5 overwinning kwam dus voornamelijk in de eerste helft tot stand.

Heerlijke 1e helft
Vandaag was de selectie dus weer compleet en dat betekende dat Pavlos op doel begon; achterin Ivan, Kasper, Lars en Thijs en voorin speelden Liam en Joost. De wedstrijd werd vandaag weer begeleid door onze prima spelleider Wychert. Unitas begon zoals zo vaak goed en het was Liam die binnen 2 minuten de 1-0 binnenschoot, nadat hij slim zijn corner snel zelf indribbelde en de bal tegen de touwen schoot. OJC reageerde gelijk maar Pavlos wist de inzet te keren. Het spel ging snel heen en weer en in de 3e minuut was er een mooie pass van Ivan die Liam wist te bereiken, maar zijn inzet was te zacht. In de 7e minuut wederom een pass van Ivan, maar nu op Joost en hij schoot in de handen van de keeper. OJC werd wat sterker doordat onze goed spelende verdediging wat meer onder druk kwam doordat onze voorhoede het veld te groot hield bij balverlies. De gelijkmaker hing in de lucht en in de 8e minuut was dat een feit. De voorsprong voor de gasten volgde 2 minuten later en zo stond het 1-2. Joost maakte voor de time-out nog gelijk en zo stond het 2-2. Unitas ging wat compacter spelen en dat werkte goed. Onze Roodbroekies lieten als team zien dat het een sterk collectief kan zijn. Het was Thijs die de 3-2 op zijn schoentjes had, nadat uitblinker Joost de bal goed gaf op Thijs, maar hij zag zijn schot gehouden worden. In de 14e minuut was er een prachtige actie van Joost die Liam vrij zag staan en een crossbal over de grond gaf; deze kwam net niet aan omdat de verdediger de bal in zijn eigen doel schoot; 3-2. Unitas speelde ijzersterk en de verdedigers Lars, Thijs en Ivan, onder aanvoering van Kasper speelden allen een wereldpartij. Er kwam geen muis meer door en alles klopte. Unitas bleef hierdoor kansen krijgen en de 4-2 viel in de 18e minuut door een solo van Joost. 2 minuten later was het weer raak en werd het 5-2 door wederom Joost. Een verre uittrap van Pavlos bracht de bal bij Liam, die de 6-2 binnen knalde. De ruststand werd wederom bepaald door Liam met een hard schot; 7-2 en dit had ook meer kunnen zijn.

Matige 2e helft
Onze Roodbroekies lijken vaak snel tevreden te zijn en met een andere instelling het veld in de 2e helft in te gaan. De wedstrijd duurt 2x25 minuten en is dan pas gespeeld. Met een prachtige regenboog achter de tribune stapten onze Roodbroekies chill het veld op en kon de wedstrijd weer verder. Unitas begon weer mat aan de 2e helft en keeper Liam kon na 2 minuten de bal uit het net halen; 7-3. OJC gaf meer gas en voelde dat de Roodbroekies wat gas terug namen. In de 31e minuut kreeg Joost een grote kans om de wedstrijd veilig te stellen, maar hij schoot van dichtbij op de keeper. Een minuut later wederom een kans, maar onze Roodbroekies lieten OJC hoop houden. Ook Pavlos zag zijn schot naast gaan in de 33e minuut en OJC schoot wel raak; 7-4. Liam moest nog een aantal x redding brengen en OJC had het vizier ook niet altijd scherp. In de 38e minuut wederom een grote kans voor Joost, maar die schoot weer op de prima keepende sluitpost van OJC. Zelf niet scoren, dan weet je wat er aan de andere kant gebeurt.. De 7-5 viel 11 minuten voor tijd en Unitas leek de grip te gaan verliezen. Echter zoals zo vaak dit seizoen, weet de ploeg elkaar weer scherp te krijgen en weer goed te gaan voetballen. In de 43e minuut schoot Joost dan toch alle hoop aan Rosmalense kant aan diggelen en zette de 8-5 op het papier van de coach. Lars, die eveneens goed speelde, kon zichzelf 3 minuten voor tijd belonen met een doelpunt, maar had de pech dat de keeper aardig kon keepen. Ook Pavlos schoot 2 minuten voor tijd op deze sta-in-de-weg voor onze Roodbroekies en door 2 reddingen van keeper Liam, wist Unitas deze wedstrijd toch weer over de streep te trekken en met 8-5 te winnen.

Boys, wat een prachtige eerste helft gezien vandaag, echt genoten. De achterhoede stond super en mooi om te zien dat we in fases als team met elkaar verdedigen. Als we nog leren om de hele wedstrijd lang deze concentratie vast te houden dan kunnen we langer zo goed spelen. Wat knap is dat we ons toch weer herstellen uit een wat mindere fase in de wedstrijd en dat jullie dan de juiste veerkracht laten zien tegen een gelijkwaardige tegenstander. Top boys, maandag weer lekker naar school en weer trainen.