Sterke 1e helft Unitas JO10-1 zorgt voor mooie overwinning

9 - 5

RKDVC JO10-1

1e klasse 5

24 november 2018 8:30

Het was afgelopen zaterdag koud en vroeg op Sportpark Molenvliet voor de jongens (en supporters) van Unitas JO10-1. Vandaag mocht het team, na een zeer goede reeks, aantreden tegen het fysiek sterke RKDVC. De selectie was compleet en in een bijna vertrouwde opstelling konden de mannen het koude kunstgrasveld op. Thijs mocht op goal beginnen; achterin waren het Ivan, Lars en Kasper. Voorin de afwisseling tussen Joost, Pavlos en Liam. Het zou een heerlijke hoogstaande eerste helft worden en die was bij vlagen oogstrelend.

Subliem Unitas
Unitas startte goed tegen een sterke tegenstander en speelde compact en geconcentreerd. Na 6 minuten was er een heerlijke actie aan de linkerkant van de mee opgekomen linksback Ivan en hij schoot de voorsprong binnen; 1-0. Door goed druk zetten van Pavlos, kreeg Joost de bal en die scoorde in de 7e minuut al de 2-0. Dat RKDVC een goede ploeg heeft lieten ze een minuut later zien, want Thijs was kansloos op een inzet en zo werd het 2-1. Unitas ging geconcentreerd door en speelde een heerlijke pot met een aantal vlotte combinaties. Een voorzet van Ivan kwam via een verdediger bij Joost en die scoorde de 3-1 in de 9e minuut. Unitas bleef druk zetten op de tegenstander en gaf weinig ruimte weg. Pavlos knalde in de 11e minuut op de lat. In de 13e minuut was er een mooie combinatie tussen Lars en Kasper en was het Kasper die net naast schoot. In de 17e minuut kregen onze Roodbroekies wat ongelukkig de 3-2 tegen, maar dat hoort er ook bij. Unitas raakte niet in paniek en bleef lekker voetballen en in de 19e minuut schoten we weer op de lat, maar nu was dat Liam. Uit de corner die volgde was het Liam die Pavlos wist te vinden en die kon de 4-2 maken. Aan de andere kant waren het Thijs en Joost die de aansluitingstreffer samen voorkwamen. Unitas bleef gevaarlijk en achterin hadden Lars, Ivan en Kasper alles onder controle. Pavlos schoot in de 22e minuut weer op het aluminium, maar dit keer stond de paal in de weg, nadat hij de bal had gekregen van Joost. De 5-2 viel net voor rust nadat Liam de bal op de keeper schoot en Joost de rebound keurig wist af te ronden. Unitas had een prima eerste helft op de mat gelegd.

Gemakzuchtig
Na een dubbele limonade gehad te hebben, konden we ons opmaken voor een lastige 2e helft. Lars trok de handschoenen aan en mocht op doel. Unitas kreeg de eerste kans, maar Joost schoot op de keeper. Aan de andere kant leek de concentratie wat weggezakt bij onze Roodbroekies en leek er wat gemakzucht in te sluipen. RKDVC kreeg wat meer mogelijkheden en Unitas zakte wat te ver in. Gelukkig konden Lars en de paal een vroeg tegendoelpunt voorkomen. Joost kreeg in de daarop volgende minuten 3 mogelijkheden, maar wist niet te scoren. In de 34e minuut was het wel raak door Pavlos die vanuit een corner de bal kreeg en de 6-2 binnen knalde. Een minuut later was het weer raak en kon wederom Pavlos een doelpunt op zijn naam bijschrijven. Unitas was weer bij de les en de 8-2 was een beauty, nadat Pavlos een prachtige pass gaf op Joost die de 8-2 maakte. Kasper maakte bijna de 9-2, maar de goed keepende goalie pakte zijn inzet. RKDVC kwam er af en toe nog gevaarlijk uit en kon 8-3 maken in de 38e minuut. Ivan raakte ook het aluminium en RKDVC nog een keer het net; 8-4. De 8-5 leek ook te komen, maar Lars wist heel goed redding te brengen. In de 42e minuut schoot Pavlos weer op de late en maakte Unitas het zichzelf bijna nog lastig door de kansen niet te benutten. De 8-5 viel in de 43e minuut en zo werd de marge kleiner. Pavlos raakte de lat en Ivan schoot net naast. Ook Liam raakte een minuut later weer de lat, maar de verlossing kwam 5 minuten voor tijd nadat Pavlos wat gelukkig met een kopbal de 9-5 maakte en zo de eindstand liet noteren.

Boys,
We hebben een hele sterke reeks neergezet en daar moeten we van genieten, maar ook samen kijken wat er nog beter kan. De eerste helft was heerlijk om naar te kijken en als team zijn we dan heel sterk. In de 2e helft sluipt er wat gemakzucht in en zijn we wat minder geconcentreerd en dan krijgen we ook wat meer goals tegen. Mooi om te zien dat we als team dan toch weer een knop omzetten en dan weer gas gaan geven met zijn allen. Op naar volgende week!