-

Unitas JO10-2

2e klasse 4

9 februari 2019 8:30

Na een lange winterstop mochten we eindelijk weer het veld in. Ondanks de strak blauwe lucht, het zonnetje en 8 graden boven nul, voelde deze ogenschijnlijk zomerse dag toch behoorlijk koud aan. Het was stormachtig en dat speelde de wedstrijd grote parten. Onze technische voetballers hadden het er behoorlijk moeilijk mee. De tegenstander RCD Dordrecht begon ook stormachtig en nog voor de eerste time out stonden we al 4-0 achter. Bijna alle doelpunten kwamen uit de schoten vanuit de tweede lijn. Onze keeper was kansloos, de ballen verdwenen allemaal in de kruising of onderkant lat!

Na de tactische bespreking gingen we een stuk beter spelen. Flint kon opstomen op het middenveld en een bekeken schot liet de keeper van RCD kansloos. De tweede kans volgde enige tijd later, Valeri kreeg van Ousama een kant en klare pass en Valeri tikte beheerst binnen 4-2.

De tweede helft begon goed voor onze rood broeken, RCD had moeite met de meewind en Ousama kreeg een prachtige crosspass van Hidde, maar zijn inzet werd gepareerd door de uitstekende keeper van RCD. Even later was het wel raak, Ousama scoorde de 4-3. Fint was de tweede helft gaan keepen en dat ging hem goed af. Ook de opbouw was iets beter geworden bij Unitas. Joel was centraal achterin gaan spelen en stoomde soms mee op. Dit resulteerde in een mooie kans, maar hij tikte net langs de verkeerde kant van de doelpaal. Kansen op de 4-4 waren er genoeg, maar het zat niet altijd mee.

De oude voetbal wet ging ons parten spelen en binnen no-time stonden de Dordtenaren weer op 6-3! Na de time out, vonden we weer enigszins de aansluiting. De man van de wedstijd “Ousama” tekende de 6-4 op het score bord. Unitas bleef fel jagen op de bal en Daniel kwam regelmatig los van zijn tegenstander. Daniel was het laatste kwart feller en dat kwam zijn spel ten goede, zijn inzet werd bijna beloond met een doelpunt. Toch was het slot akkoord voor RCD, doordat wij vol op de aanval speelde, kwam er ruimte voor hen. Een lucky doelpunt via de rug van Joël en een uitgespeelde vrijekans bepaalde de eindstand op 8-4.

Volgende week geen wedstrijd. Tijdens de trainingen moeten we werken aan ons positiespel. We moeten meer overspelen en dat gaat alleen als je zelf aangeeft dat je de bal wilt hebben. Dus laat je horen aan je medespelers en kom naar de bal toe en zorg dat je ook daadwerkelijk vrijstaat om aangespeeld te worden. Als laatste moeten we, zoals afgesproken, meer om ons heen kijken, zodat we meer bewust zijn van waar onze tegenstanders en medespelers staan opgesteld, dat moet ons iets meer rust aan de bal geven. Kortom, we blijven ons zelf verbeteren en dat zal ons ver brengen!