-

Papendrecht JO10-1JM

2e klasse 4

9 maart 2019 8:30

Vandaag eindelijk weer een wedstrijd voor Unitas JO10-2. Na de transfers van 2 toppers naar respectievelijk JO10-1 en JO11-2, was het afwachten hoe de nieuwe aanwinst dit verlies op zou gaan vangen.

Ousama begon als wissel en Julian begon, als nieuwe speler, gelijk in de basis. In de goal stond Flint, met gloednieuwe keepershandschoenen was hij vastberaden om de nul te houden. De tegenstander van vandaag had in de 4de klasse alles met twee vingers in de neus gewonnen, maar vanaf minuut 1 was het al duidelijk dat er bij Unitas geen cadeautjes worden weggegeven…

Unitas begon sterk. De boys hadden in de eerste helft wind tegen en dat was (in tegenstelling tot wat je zou denken) juist een voordeel. Zij waren duidelijk de sterkst aanvallende ploeg. Ondanks dat Unitas sterker was bleven de doelpunten de eerste 5 minuten uit. Na 10 minuten kregen de Roodbroeken een corner en door goed druk op het doel te geven, ging de bal via een been van Papendrecht, in de netten: 1-0!

Ousama, die inmiddels binnen de lijnen was gebracht, bracht extra gevaar. Met een paar mooie dribbels hield hij de verdediging van Papendrecht goed bezig. Er moesten echter meer kansen gecreëerd worden om de winst veilig te kunnen stellen. Joel en Daniel deden hun werk en zetten goed druk naar voren. Julian was over het hele veld te vinden en zette met zijn tomeloze inzet overal druk.

In de spaarzame momenten dat Papendrecht druk op het doel gaf, was het steeds Imran die er telkens goed tussen zat. Als een echte Ramos werkte hij alle ballen weg en gaf altijd weer een goeie bal af aan zijn medespelers. Als de bal in de beurt van de goal kwam, deed Flint zijn werk. In de laatste minuten van de eerste helft, was Papendrecht dichtbij de gelijkmaker, maar gelukkig bracht de lat redding.

De tweede helft gaf een ander beeld, nu had Papendrecht meer druk op de goal. De Unitas ballen kwamen niet meer aan en de wind maakte alle ballen te lang. In een stevig duel raakte spits Valeri akelig geblesseerd. Een nop in zijn gezicht, maakte dat hij verzorging nodig had. Ook Ousama die geen enkel duel uit de weg ging raakte geblesseerd. Doordat Unitas nu 2 blessures had, was het even 5 tegen 6 was. Papendrecht rook bloed en werd beter en beter….

Totdat, in de 35ste minuut ter hoogte van de middellijn, Daniel de bal voor zijn voeten kreeg. Hij waagde het erop en met een prachtig afstandsschot belandde de bal tussen de palen: 2-0! Er kwamen nog een aantal kansen voor beide partijen, maar de verdediging van zowel Unitas als Papendrecht lieten zich niet verrassen. Julian, Valeri en Daniel, probeerden het wel, maar de wind maakte het spel moeilijk.

Joel en Imran, waren overal en zaten steeds de aanvallers van Papendrecht in de weg en als ze er wel doorkwamen, dan was Flint er steeds om de bal te keren. Alleen de laatste aanval was dit trio te veel. Een mooie aanval over meerdere schijven, bracht de Papendrecht spits in stelling en had de bal voor het intikken. Eindstand 2-1.

Mannen, wat een heerlijke wedstrijd om naar te kijken, heel goed gepeeld!! Laten we zo doorgaan, kijk altijd waar de ruimte ligt en vraag elkaar om de bal als je aanspeelbaar bent! Maandag lekker trainen en oefenen op overspelen!