2e klasse 4

18 mei 2019 8:30

Roderick Verhoef

Trouwe fans,

Jullie hadden nog een verslag te goed van Ameide – Unitas. Ik zal daar kort over zijn…. DAT WAS DE BESTE WEDSTRIJD VAN ONS SEIZOEN!! Druk op de tegenstander vanaf minuut 1, waardoor we bijna geen kansen weg gaven. En als er een kans kwam, dan was het Flint en later Ousama die hun doel schoon hielden. Met nog 5 minuten te gaan stonden we 1-9 voor! Doordat we tot het einde met zijn allen bleven aanvallen,  zorgden 2 counters van Ameide nog voor een eindstand van 3-9.

Heerlijk gevoetbald boys!!

Vandaag stonden we thuis tegenover ASWH in een heerlijk zonnetje. Datzelfde zonnetje suste onze roodbroeken een beetje in slaap. We hadden de eerste 4 minuten het betere van het spel, maar ASWH was het gevaarlijkst. Door een paar mooie reddingen, waar Flint het bijna met zijn leven bekocht, hielden we een clean sheet. Ondanks ons veldoverwicht, kwamen onze gasten toch op 0-1. Een bekeken afstandsschot was door onze doelman niet meer te keren. In de minuten daarna, waren we het veldoverwicht ook kwijt, maar toch voelde je dat Unitas beter was. Net voor de rust, werden we weer wakker en valt ook de aansluitingstreffer! De aanval werd goed opgezet door Imran. De tegenstander was gevloerd door een bal in zijn buik, maar Imran gaf een pass op Valeri, hij legde op zijn beurt de bal panklaar voor Ousama. De laatst genoemde bedacht zich niet en tikte mooi binnen. Toch ging het nog mis en was het ASWH die alert een rebound binnen tikte: ruststand 1-2

We wisten dat het achterin goed stond en dat we vanuit de verdediging moesten opbouwen en de middenvelders (tevens spitsen) zouden meer gaan storen. Dat werkte goed, maar we kregen toch de 1-3 om de oren... Wederom door een lange bal welke we niet goed verdedigden. Jongens, we moeten leren tussen de tegenstander en het doel te gaan staan, wanneer de tegenstanders met lange ballen voetballen!

Joel schoef door naar het midden en daardoor kregen we meer grip op de wedstrijd. Er werd meer overgespeeld en dat kantelde de wedstrijd in ons voordeel. Een prachtige assist van Julian bereikte de opkomende Valeri, deze tikte mooi binnen, 2-3!! De beer was nu los, we voetbalden weer zoals vorige week. Kort daarna de aansluitingstreffer! Een vlammend schot van Joel ging door de benen van de ASWH keeper. En al snel was het weer raak! Uit een, door Joel, knap genomen corner, kopte Imran alla Van Persie tegen Spanje (WK 2014), met een snoekduik de bal binnen: 4-3!! De spirit kwam nu echt in de ploeg. Daniel deed er nog een schepje bovenop, door prachtig uit de draai hard de 5-3 binnen te schieten, prachtige goal! Nu ging het echt snel, door schoten van respectievelijk Julian en Joel werd het 7-3. IN de laatste minuten werd het nog 7-4, maar de wedstrijd was gespeeld.

Jongens, superknap dat jullie veerkracht toonden door te blijven geloven in de een overwinning. Tip voor de volgende keer: gelijk feller beginnen, dat is beter voor het hart van de trouwe supporters!!