22'
Joel van Puffelen (afstandschot)

2e klasse 4

23 maart 2019 11:45

Vandaag mochten we allemaal uitslapen en dus was iedereen goed wakker toen we om 10.30 op het parkeerterrein van Unitas verzamelden. Om 11.45 liepen de roodbroeken vol zelfvertrouwen het veld van Zwijndrecht op. De wedstrijd begon goed, vanaf de eerste minuut was iedereen messcherp! En, hoewel niet zo snel als Memphis, maar toch al na drie minuten stond de 0-1 op het score bord. Het was Max van Os, voor even teruggekeerd op het oude nest, die de samba gala voorstelling van de roodbroeken startte!

De opstelling was Imran op doel, Joel laatste man met rechts van hem Flint en links Daniel. Op het midden Julian en voorin Max. Vanuit de verdediging voetballen was de opdracht en dat werd ook zo uitgevoerd. Max en Julian waren een ware plaag voor de VVGZ verdedigers. Er was veel beweging voorin, waardoor ze continue konden worden aangespeeld door de Unitas verdedigers. Veel van de aanvallen kwamen over de flanken van het veld.

Naast de aanvallers waren ook de Gorkumse verdedigers doelgericht, een bal van Flint raakte de lat. Even later was het dezelfde Flint met een assist op Julian, die vervolgens droog de 0-2 in het net joeg. De ene aanval volgde de andere op en niet veel later was het wederom onze jongste speler die, dit keer op een prachtige assist van Valeri, scoorde. Julian 0-3!

De roodbroeken hielden de druk op het doel van VVGZ. De bal komt voor de voeten van Flint, die met een droogschot van een meter of 10, de bal achter de doelman laat verdwijnen. Af en toe waren de mannen door de wissels even de patronen kwijt en lieten ze daardoor de teugels wat vieren. De gevaarlijkste man van VVGZ, kwam vrij voor Imran en scoorde de 1-4, zou dit de ommekeer betekenen? Nee hoor, het antwoord van Unitas liet niet lang op zich wachten… Max, zojuist weer in het veld gekomen scoorde met een puntertje zijn tweede van de middag 1-5. Toch was het wederom VVGZ, die met de 2-5 hoopte om weer terug in de wedstrijd te komen. Maar met de rust in zicht, was het wederom Unitas dat uithaalde. Dit keer was het Flint, die liet zien met links net zo te kunnen scoren als met rechts 2-6, dit was dan ook meteen de rust stand. Tevreden gingen de mannen aan de aanmaak.

In de tweede helft ging Flint keepen en zou Imran in de verdediging de centrale positie van Joel overnemen. Joel was nog maar net doorgeschoven of hij scoorde op magistrale wijze de 2-7! Voorin waren Valeri en Ousama continue in beweging, de aanvoer van goeie ballen van Daniel waren onuitputtelijk. Tussen door moest de keeper wel alert blijven en dat was hij. VVGZ schoot van grote afstand op zijn doel, waar Flint vrij ver voor zijn doel stond. Gelukkig kon hij er met zijn vingertoppen nog net een corner van maken. Ook Max had nog een mooi schot op doel van een enorme afstand, zijn inzet belande op de lat.

Vrijdag had ik in de zaal al gezien dat Valeri in een uitstekende vorm verkeerde en die lijn zette hij vandaag door. Naast zijn gebruikelijke technische hoogstandjes, voegde hij daar vandaag ook onverzettelijke strijdlust aan toe! Nadat de bal over 4 schijven bij Valeri kwam, schoot hij hard de bal tegen de touwen, dit was de kroon op zijn geweldige spel van dit weekend. 2-8. Ook Daniel liet zich voorin gelden, maar zijn inzet werd gekeerd door een mooie redding van de VVGZ goalie. Even later weer een mooie redding, dit maal moest de keeper handelend optreden, toen Max hard in kopte op een vrije trap van Valeri.

De laatste 5 minuten waren we even niet meer bij de les. Iedereen speelde voorin?! Dit was voor VVGZ een cadeautje, dat ze gretig aanpakten. Binnen no-time scoorde ze drie keer en vanaf de zijlijn werd er door de VVGZ aanhang geroepen: Het kan nog jongens! Flint was helemaal van slag dat de verdedigers niet ingrepen, waardoor spitsen van VVGZ maar bleven opduiken voor zijn doel. Het was inmiddels 5-8, maar de klok tikte in ons voordeel en door goed doorzetten van onze gelegenheid spits Imran, heeft hij zelf de wedstrijd definitief beslist door de 5-9 op vrije wijze te scoren!

Jongens, vandaag hebben we echt genoten. Jullie hebben als team gespeeld en bij vlagen foutloos voetbal laten zien. Doordat de vrije ruimtes werden benut en jullie elkaar de bal gunde, kwam de tegenstander er niet aan te pas. Overspelen maakt ons sterker, dus blijf dit oefenen tijdens de trainingen. Lekker nagenieten van deze top wedstrijd en neem dat gevoel mee naar de volgende tegenstander!