Unitas JO11-1 boekt plichtmatige zege op LRC JO11-1 en maakt zich op voor competitiestart (7-3)

Unitas JO11-1

7 - 3

LRC JO11-1

Ivan Blasweiler (intikker)
10'
Assist: Kasper Kraai
Milan Damen (schot)
13'
Assist: Max van Os
17'
... (afstandschot)
24'
37'
... (schot)
40'
Assist: Liam Ridder
48'
51'
... (schot)
Liam Ridder (afstandschot)
59'

Groep 1 12

14 september 2019 9:45

Unitas JO11-1 heeft de derde bekerwedstrijd gewonnen. Op Sportpark Molenvliet hadden de Roodbroeken geen kind aan LRC JO11-1: 7-3.

Unitas begon sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg zocht geduldig naar kansen en had verreweg het meeste balbezit. Kasper kreeg de eerste mogelijkheid, maar zag de keeper van LRC op zijn weg. De openingstreffer leek echter niet lang te kunnen uitblijven. Met name de twee aanvallers Kasper en Ivan waren bedrijvig. Ze zochten diepte en waren met hun snelheid lastig te verdedigen. Het waren dan ook Kasper en Ivan die het openingsdoelpunt inleidden. Kasper kreeg de bal aangespeeld, sleepte de bal langs zijn tegenstander, keek even op waar Ivan was en vond hem met een perfecte breedtepass bij de tweede paal. Ivan wist wel raad met het buitenkansje en tikte de bal langs de keeper binnen: 1-0. Kort na dit doelpunt leidde een hoogstandje van Ivan de tweede treffer in. Hij vond Max met een knap hakje, waarna Max de inlopende Milan inspeelde. Milan draaide open, legde de bal een keer klaar en schoot de bal strak in de verre hoek: 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht op de prachtige nazomerochtend, maar Unitas moest toch een tegentreffer slikken. Deze treffer kwam letterlijk uit de lucht vallen. Na balverlies op het middenveld schoot de middenvelder van LRC van afstand prachtig raak: 2-1. Het schot was hard en dermate hoog, dat Hidde enkel kon toekijken hoe de bal over hem heen vloog. Unitas herpakte zich en ging verder met aanvallen. Kasper was enkele malen dichtbij, Liam schoot van afstand over en een schot van Fabian werd door de keeper gered, maar Unitas kreeg loon naar werken. Kasper werd in de diepte weggestuurd, liep op de keeper af en legde de bal op het laatste moment breed op de vrijstaande Fabian. Laatstgenoemde schoof de bal gedecideerd langs de keeper in de verre hoek: 3-1.

Na rust werd het spel van Unitas erg onrustig. Hoewel Unitas de overhand had en ook kansrijke aanvallen opzette, werden er geregeld verkeerde keuzes aan de bal gemaakt, hetgeen dan resulteerde in balverlies en zelfs gevaarlijke momenten voor het eigen doel. Daarnaast bracht Unitas ook te weinig als LRC balbezit had. Er werd te weinig druk op de bal gezet, waardoor LRC te weinig werd afgejaagd. Dit, terwijl er bij balverovering veel ruimte was om de score uit te breiden. LRC rook dat Unitas verslapte en had in een fase na rust zelfs enkele flinke kansen op de aansluitingstreffer. Hidde redde op enkele schoten en soms was LRC te onzorgvuldig, maar Unitas voelde aan dat het beter moest. Toch was Unitas de gelukkige van de twee ploegen, toen de bal na een geblokt schot voor de voeten van Fabian viel. Fabian twijfelde niet en schoot het leer overtuigend in de verre hoek: 4-1. Luttele minuten later lag de bal er aan de andere kant alweer in, nadat LRC wederom teveel ruimte werd geboden om aan te vallen: 4-2. Toch liep Unitas in de tweede helft uiteindelijk uit naar een ruimte zege. Liam, in de tweede helft acterend als rechtsbuiten, vond Joost met een knappe crosspass en Joost rondde koelbloedig af: 5-2. Max was hierna dichtbij een prachtig doelpunt, maar zag zijn schot op de binnenkant van de paal uiteenspatten. Bijna identiek aan de vijfde treffer, was het tweede doelpunt van Joost van de ochtend. Hij kreeg de bal van Kasper en schoot de bal droog in de verre hoek: 6-2. LRC deed hierna wederom wat terug (6-3), maar het prachtige slotakkoord was voor Liam. Hij dribbelde een corner in, keek eenmaal op en krulde de bal vanuit een uiterst moeilijke hoek over de keeper stijf in de kruising: 7-3.

Zonder groots te spelen wonnen de Roodbroeken hun derde en laatste poule-wedstrijd in de beker eenvoudig en kan Unitas zich opmaken voor de competitiestart. Op 21 september opent Unitas het Hoofdklasse-seizoen met een lastige uitwedstrijd tegen het grote Oranje-Wit JO11-1.