... (schot)
58'

Groep 1 12

7 september 2019 8:30

Unitas JO11-1 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de beker. Op Sportpark SteDoCo speelden de Roodbroeken een verloren wedstrijd: 7-1.

Unitas begon zeer stroef aan de wedstrijd. Duels werden verloren en SteDoCo kon daarom in de openingsfase vrij op jacht naar de openingstreffer. Die kwam er ook, toen de spits bij de tweede bal een strakke voorzet kon binnentikken: 1-0. Unitas leek door deze treffer te zijn wakker geschud. Het baltempo ging omhoog en Unitas zocht naarstig naar de gelijkmaker. Wellicht iets té naarstig. Hoewel Unitas meer balbezit had en de wedstrijd zich grotendeels op de helft van SteDoCo afspeelde, waren met name de keuzes in de laatste fase ongelukkig. Ballen werden te hard of te zacht ingespeeld, of in de voeten van de tegenstander. Daarbij moet worden gezegd dat het Unitas in deze fase ook simpelweg ontbrak aan geluk. Liam raakte achtereenvolgens de paal en de lat met harde schoten en een vrije trap ging over. Waar Unitas meende recht te hebben op de gelijkmaker, verdubbelde SteDoCo de voorsprong. Uit een corner werd feilloos raak gekopt: 2-0.

Ook na rust had Unitas weer een sterke fase. De 8 mannen van Unitas wilden ten koste van alles de aansluitingstreffer maken en legden een hoop passie en strijd in de wedstrijd. De goede bedoelingen gingen echter gepaard met slordig spel. Omdat Unitas zó graag wilde scoren, werden ballen te snel naar voren gespeeld of werd er te snel op/richting doel geschoten. Daarom werd Unitas eigenlijk nauwelijks gevaarlijk, behoudens een grote kans voor Thijs na een voorzet van Max. Hoewel de 2-1 meer in de lucht hing dan de 3-0, kreeg Unitas toch het deksel op de neus. Na een ogenschijnlijke overtreding op de keeper, kon de spits de bal in een leeg doel binnentikken: 3-0. Deze treffer bleek de genadeklap. Unitas leek het geloof te verliezen en binnen een mum van tijd liep SteDoCo uit naar 4-0, 5-0 en 6-0. Unitas wist niet meer de rust op te brengen om georganiseerd te voetballen en verloor eigenlijk ieder duel. De pijntjes namen toe en de koppies gingen omlaag. Unitas wilde wel, maar het lukte niet meer om te brengen tot waar het toe in staat is. Milan redde nog de spreekwoordelijke eer met een strak schot in de korte hoek na een voorzet van Joost, maar het slotakkoord was voor SteDoCo, dat uit een counter scoorde: 7-1. Unitas zal de rug moeten rechten en maakt zich op voor de thuiswedstrijd tegen LRC JO11-1 op 14 september aanstaande.