Datum

31 augustus 2019 9:45

Accommodatie

Onbekend

Unitas JO11-1 is het bekerseizoen uitstekend begonnen. Op Sportpark Molenvliet wonnen de Roodbroeken de stadsderby van GJS JO11-1 met overtuigende cijfers: 5-2.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Voor Unitas gold dat het pas twee trainingen achter de rug had. Bovendien miste de ploeg nog Joost, die van zijn laatste vakantiedagen genoot. Unitas zocht daarom nog naar automatismen en liet de bal in de openingsfase aan GJS. GJS speelde op haar beurt goed positiespel, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Het was Unitas dat na vijf minuten op voorsprong kwam. Het doelpunt kwam letterlijk uit de lucht vallen. Liam roste de bal naar voren en na mistasten bij GJS was het een koud kunstje voor Kasper om de bal binnen te tikken: 1-0. Unitas werd na het doelpunt zonder meer sterker. Unitas zette voorin fel druk, ging de duels niet uit de weg en veroverde daardoor veel ballen. In balbezit was Unitas levensgevaarlijk. GJS had haar handen vol aan de razendsnelle Kasper en de handige Max, terwijl Liam als aanspeelpunt voorin fungeerde. Aan de andere kant wist Hidde de gelijkmaker te voorkomen, toen hij goed uit zijn doel kwam en een schot van de spits van GJS pareerde. Unitas verdubbelde na ongeveer tien minuten de voorsprong. Max legde een corner panklaar op het hoofd van Liam, die knap binnenknikte: 2-0. Kort daarna kwam Unitas zelfs op een comfortabele 3-0 voorsprong. De net ingevallen Lars wist met een van zijn eerste balcontacten Max weg te steken, waarna laatstgenoemde de bal in de verre hoek schoot. Achterin stonden Milan, Ivan en Thijs als een huis. Milan zette de lijnen uit, gaf de spits van GJS geen ruimte en blokte de nodige aanvallen. Ivan en Thijs waren belangrijk in de aanvoer van achteruit. Wanneer zij de bal veroverden, zochten ze gauw de aanval en sloten ze goed aan. Toch kwam GJS uit het niets op 3-1, toen Hidde kansloos was op een mooi afstandschot.

Na rust kwam GJS anders uit de kleedkamer. De Jonge Spartanen zochten nadrukkelijk naar de aansluitingstreffer. Milan wist een zeker lijkend doelpunt met een prachtige bloktackle te voorkomen, maar uit de  vlug genomen corner die hierop volgde was het wel raak: 3-2. GJS drong hierna aan en Unitas had het in deze fase van de wedstrijd uiterst lastig. Toch hield de thuisploeg stand. Fabian werkte zich als mid-mid een slag in de rondte. Hij vervoverde veel ballen en wist zijn lichaam slim in de duels te zetten. Liam, in de tweede helft linksachter, hielp Milan en Lars achterin en Hidde had een antwoord op de afstandschoten van GJS. Het was Kasper die de wedstrijd leek te beslissen. Max gaf de bal vanaf links prachtig voor en Kasper tikte de bal bij de tweede paal binnen: 4-2. Luttele minuten later gooide Fabian de wedstrijd definitief in het slot. Hij trok vanaf rechts naar binnen en schoof de bal via een been in de korte hoek: 5-2. Unitas speelde de wedstrijd hierna zonder problemen uit en begint het bekerseizoen aldus met een overwinning op de stadsgenoot.