Datum

28 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Unitas zaterdag 3 herpakte zich dit weekeinde uitstekend na de zeperd van vorige week, toen er in eigen huis kansloos werd verloren van Sliedrecht. Enige lichtpuntje die wedstrijd was een formidabele vrije trap van Steven van den Bosch. Dat zouden er deze speelronde meer worden, toen de Gorcumers op bezoek gingen bij Ameide.

Dat Ameide uit ander hout gesneden was dan Sliedrecht was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. De gastheren oogden niet fit en begonnen niet scherp genoeg aan het duel. Tot overmaat van ramp wierpen zij de bezoekers compleet onnodig een voorsprong in de schoot: de voorstopper pegelde het speeltuig met overtuiging in de winkelhaak van zijn eigen doel: 0 - 1. Zijn kansloze doelman stond er verbouwereerd bij. Luttele minuten later werd de stand weer in evenwicht gebracht na een messcherpe counter en bedenkelijk verdedigerswerk: 1 - 1. Unitas kwam echter alweer snel aan de leiding toen Luc Gommers zijn boezemvriend Wouter van Daal een niet te missen kans bood. De spelmaker schoot beheerst raak: 1 - 2. Luc zou zelf voor de volgende treffer tekenen, al kreeg hij daarbij wel heel veel hulp van de tegenstander. De spits kopte een voorzet van Thijs Stalenhoef zachtjes richting doel, maar wat een makkelijke vangbal had moeten worden ontaardde in een nachtmerrie voor de doelman. Dankzij zijn gênante geklungel hobbelde de bal over de doellijn: 1 - 3. Luc zou vervolgens hoogstpersoonlijk voor de ruststand zorgen. Nadat hij de bal ontving van de sterk spelende Wouter dribbelde hij zelfverzekerd de vijandelijke 16 in, alvorens enkele verdedigers het bos in te sturen en de doelman te passeren: 1 - 4.

De ruststand liet toe dat bij de thee het voltallige middenveld en de gehele voorhoede plaats maakten voor invallers. Al vroeg na rust gingen de bezoekers vrolijk door met scoren. Eerst was het Sam Clement die een uitstekende pass van Thijs controleerde en oog in oog met de doelman niet faalde: 1 - 5. Kort daarna leek Steven van den Bosch net als een week eerder fraai te scoren uit een vrije trap, echter bracht de doelman fraai redding. Zijn teamgenoten stonden echter te slapen, waardoor Bart van Dijk ongehinderd richting de afgeslagen bal kon lopen. Hij bood aanvoerder Alex Eradus een niet te missen kans: 1 - 6. Niet veel later opende Melvin de Groot ook zijn doelpuntenrekening. Steven van den Bosch had een goede actie en dito steekpass in huis, waarna de doorgewinterde spits beheerst afrondde: 1 - 7. Minuten later zou Melvin zijn tweede van de middag maken. De uitblinkende rechtsachter Thijs schatte met zijn derde assist van de wedstrijd een loopactie van de blonde aanvalsleider op waarde en laatstgenoemde bleef opnieuw ijzig kalm: 1 - 8. Een vlaag van verstandsverbijstering bij Bendt Verschoor betekende nog wel een tegentreffer, maar die was alleen voor de statistieken: 2 - 8. Het slotakkoord zou echter toch voor Unitas zijn. Sam stuurde Bart diep, waarna het veelzijdige sprintkanon de defensie zijn hielen liet zien. Melvin mocht zijn lage voorzet van dichtbij tot doelpunt promoveren en produceerde zo een fantastische hat-trick: 2 - 9. Direct daarna blies de prima fluitende arbiter voor het einde. De thuisploeg gaf ruiterlijk toe totaal van de mat te zijn gespeeld.

Volgende week wacht een lastige thuiswedstrijd tegen Dubbeldam, dat een sterk elftal heeft. Gelukkig kunnen De Roodbroeken rekenen op de terugkeer van veteranen Johan den Adel en Pim van der Ploeg, die de start van het seizoen moesten missen wegens verplichtingen die nu eenmaal komen kijken als je de 30 gepasseerd bent. Kunnen zij hun stempel drukken? Komt kijken!