Unitas Vrouwen 1 start poulefase beker met ruime overwinning

Unitas VR1

Groep 2 04

29 augustus 2020 15:00

T. (Thijs) Blinde

Hendrik-Ido-Ambacht - Zaterdag 29 augustus. De eerste officiële wedstrijd voor het nieuwe Unitas Vrouwen 1. In de bekerpoule, waarin Unitas zich graag voor de volgende ronde wil plaatsen, zal moeten worden afgerekend met Asperen, BZC'14 en de tegenstander van vandaag: IFC.

Om 15.10 werd er afgetrapt op het kunstgras van de Ambachtse tweedeklasser. Na een zeer rommelige openingsfase werden aan beide kanten wat speldenprikjes uitgedeeld, zonder dat er echt grote kansen gecreëerd werden.

Of het de zenuwen waren? Geen idee, maar Unitas zat gewoon niet lekker in de wedstrijd. Een doelpunt zou bevrijdend kunnen werken.. Maar daarvoor moest onder andere het tempo omhoog, de passes zuiverder en meer loopacties zonder bal gemaakt worden.

Uiteindelijk viel er één treffer voor rust. Misschien wel typerend dat dit gebeurde via een corner. Uit een scherpe voorzet en een halve scrimmage was het Cindy Karsdorp die het eerste doelpunt voor Unitas op haar naam zette: 0-1.

Het doelpunt werkte inderdaad bevrijdend. Een minuut na de 0-1 had Unitas de 0-2 kunnen en misschien wel moeten maken, maar oog in oog met de keepster van IFC werd helaas gemist.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en een minuut na rust leek Unitas wederom op weg naar de 0-2, maar opnieuw werd de keepster van IFC onvoldoende op de proef gesteld. Een tweede doelpunt kon niet uitblijven. Uit een scherp aangesneden vrije trap, wederom een scrimmage en een oplettende Unitasser viel de goal. Dit keer stond Noël Elands stond op de juiste plek om af te ronden: 0-2.

Het verzet van IFC leek gebroken, maar een tegendoelpunt zou de spanning terugbrengen in de wedstrijd. Gelukkig maakte Daniëlle Kortlever, met het mooiste doelpunt van de dag, een einde aan de spanning. Een prachtig schot vanaf een meter of 20 plofte in de verre hoek: 0-3. Uiteindelijk bepaalde Vanity Barendse de eindstand op 0-4.

Met de overwinning heeft Unitas zichzelf een goede uitgangspositie verschaft in de poule. Asperen won met 2-1 van BZC'14. Op basis van het doelsaldo staat Unitas na één wedstrijd bovenaan in de poule.

Aankomende woensdag speelt Unitas een oefenwedstrijd, uit tegen HRC'14, waarna aankomende zaterdag de tweede bekerwedstrijd volgt tegen Asperen. Dit zal de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen worden. Aftrap om 12.45 uur.

Be there! ❤️⚽

Selectie: AnneFleur Straver, Lara de Ronde, Marloes Blom, Cindy Karsdorp, Linde van Ree, Mandy de Jong, Sanne Brand (Michelle Wijnands), Daniëlle Kortlever, Noël Elands, Vanity Barendse, Denise Blom (Julia de Boon).