89'
Dinant de Klerk (intikker)

4e klasse 10

19 september 2020 12:30

Unitas is het eerste duel in de competitie begonnen met een nederlaag. Op sportpark de Noordeloos was de gelijknamige tegenstander met 5-2 te sterk voor de Gorcummers. Het verschil was na de eerste helft al gemaakt, toen Unitas na een half uur al op een 4-0 achterstand was gekomen. De mannen van Rood en Wit hadden nog goede hoop voorafgaand aan het duel. Het bekeravontuur was weliswaar vroegtijdig geëindigd, maar in de 3 duels was unitas nog steeds ongeslagen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, om er maar even een containerbegrip uit te gooien. Dit werd nog maar eens bewezen in de eerste wedstrijd van de competitie.

Aan de aftrap verschenen doelman Robin Linders, Rob Romijn, Bendt Verschoor, Steven van den Brom en Rico Romijn in de verdediging. Daarvoor stonden Boaz Scholtens, Zisis Terzidis en Jeffrey Romijn. Voorin moesten Alex de Beun, Luc Gommers en Pim Stalenhoef de doelpuntenproductie gaan verzorgen. De eerste 5 minuten begonnen de bezoekers helemaal niet slecht. De diepte kon een aantal keer worden gezocht met snelle uitbraken aan de zijkanten maar dit leverde de ploeg geen windeieren op. Vervolgens sloeg het noodlot toe bij Bendt Verschoor. De mandekker had afgelopen zaterdag dermate veel gezopen waardoor hij met een dansbeweging in de kantine een voetblessure had opgelopen. Bij een ingreep op de bal ging het wederom mis met dezelfde voet en dit betekende einde wedstrijd. Dit betekende dat Melvin de Groot zijn opwachting kon maken op het middenveld en Zisis Terzidis een positie terugzakte. Vervolgens ging het snel met de tegengoals. De openingstreffer viel na een crosspass van links naar rechts van de thuisploeg, de verdediging reageerde te laat en de spits kon voor de 1-0 aantekenen. De marge werd verdubbeld toen er zwak werd meegesprongen bij een corner en de verdediger van de thuisploeg ongehinderd kon inkoppen. Een paar minuten later was het weer raak na onoplettendheid bij een lange bal. In de kluts belandde de bal op de 16 meter voor de inlopende nummer 10 die de trekker overhaalde en de bal hoog in het doel plaatste. Tot overmaat van ramp kon na een half uur de 4-0 op het scorebord komen, waar na verkeerd doorstappen Noordeloos vogelvrij voor doelman Linders kon verschijnen en de 4-0 werd binnengeschoven. Unitas herstelde zich iets in het laatste kwartier voor rust, maar kon niet voor gevaar meer zorgen en even later klonk het signaal voor de rust.

In de rust werd er veel gemopperd en gediscussieërd, want op deze voet kon echt niet verder. Het systeem werd omgegooid naar een robuuste 4-4-2 en dat ging in het begin van de tweede helft een stuk beter. Er werd makkelijker gecombineerd en het balbezit bleef langer in de ploeg. De eerste kans van Noordeloos in de tweede helft leverde wel gelijk een doelpunt op. Doelman Linders kwam uit om een bal uit de lucht de plukken na een hoekschop, maar verloor de controle over de bal en de bal verdween via de tegenstander en Alex de Beun op de doellijn alsnog in het dak van het doel. De wedstrijd was nu, als die dat niet voor rust al was, helemaal gespeeld. Vervolgens liet Noordeloos het spel weer aan Unitas. De roodbroeken trachtten nog wel om gevaarlijk te worden, maar om snel een eretreffer op het scorebord te zetten lukte niet. Pas rond een kwartier voor tijd kwam die treffer dan alsnog. Jeffrey Romijn begon aan een voortreffelijke actie en bezorgde het speeltuig aan Sam Clement, die naar binnen sneed en hard en laag uithaalde en de keeper geen kans bood. Dit doelpunt was verdiend na het harde werk en het verbeterde spel van Unitas in de tweede helft. Het slotakkoord was van Dinant de Klerk, die voor de 5-2 mocht aantekenen na een goede actie van Pim Stalenhoef, die langs een paar verdedigers dribbelde en de spits een niet te missen kans bood. Direct na de aftrap klonk het laatste fluitsignaal.

Een sterk spelend Noordeloos bleek uiteindelijk erg efficiënt en daar had Unitas bij vlagen geen antwoord op. Het speld wat Unitas in de eerste helft tentoonspreidde was ongecoördineerd, ongeïnspireerd en niet doortastend genoeg. De reactie van de ploeg na rust was wel hoopvol en op die manier moet volgende week aan het duel tegen Oranje Wit begonnen worden.