0 - 2

Unitas VR1

3e klasse E

26 september 2020 15:15

Herveld - Na de gigantische overwinning die Unitas Vrouwen 1 vorige week behaalde op DIO'30 (17-1) waren de verwachtingen ook deze week bijzonder hoog aan de kant van Unitas. Ook van de tegenstander van deze week, SVHA, was van te voren niks bekend.

Na ruim 100 schoppen op de enkels, kuiten, knieën tegen Unitas en uiteindelijk 1 gele kaart en 2 doelpunten voor Unitas waren we blij na 90 minuten weer richting Gorinchem te mogen rijden. Eindstand: 0-2.

De ambities van Unitas zijn duidelijk en de tegenstander bleek vanaf minuut 1 niet van plan om hieraan mee te werken. Wederom vond de wedstrijd plaats op één speelhelft, de helft van SVHA. Unitas kreeg het baltempo niet hoog genoeg en maakte het de tegenstander hierdoor makkelijk om te schoppen naar alles wat bewoog voor de voeten. Soms de bal, meestal de tegenstander.

De frustratie aan de kant van Unitas liep steeds hoger op, maar in plaats van focussen op het 'kapot spelen' van de tegenstander liet Unitas zich afleiden voor de rugbytactiek van SVHA. Duels werden juist opgezocht in plaats van vermeden en hierdoor lukte het Unitas dan ook niet om door de handbalverdediging van SVHA heen te voetballen.

Typerend daardoor was misschien wel dat de eerste goal van de wedstrijd een 'lucky goal' was. Een voorzet van Daniëlle Kortlever zeilde in één keer in de verre hoek achter de uitblinkende keepster van SVHA: 0-1.

Dit leek het sein voor Unitas om door te pakken, maar er een leuke wedstrijd van maken bleek onmogelijk. In de rust werden de afspraken herhaald om te zorgen dat Unitas uit de duels zou blijven om blessures te voorkomen.

Maar ook in de tweede helft lukte het Unitas niet echt om door te pakken. Positief was dat er in de tweede helft veel kansen gecreëerd werden. Helaas stond het vizier bij Unitas niet op scherp (waar zou het aan gelegen hebben?).

Kayla van den Boomgaard hield haar frustratie niet volledig onder controle en na de zoveelste overtreding op Unitas deelde zij ook een tikkie uit in een duel. Bijzonder dat dit wel een gele kaart betekende.

Zo'n tien minuten voor tijd bepaalde Daniëlle Kortlever de eindstand op 0-2 na een goede combinatie met Noël Elands door van buiten de 16 in de verre hoek raak te schieten.

Rest nog te vermelden dat in de tweede helft Sanne Brand, Vanity Barendse en Denise Blom vervangen werden door Lara de Ronde, Bonny Lammers en Julia de Boon.

Opstelling Unitas: AnneFleur Straver, Linde van Ree, Sanne Brand (Lara de Ronde), Cindy Karsdorp, Denise Blom (Julia de Boon), Mandy de Jong, Kayla van den Boomgaard, Marloes Blom, Noël Elands, Vanity Barendse (Bonny Lammers), Daniëlle Kortlever

Volgende week neemt Unitas het thuis op tegen Emplina. Om 12.45 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Molenvliet.