Bob de Vos (intikker)
54'

Hoofdklasse 09

12 september 2020 9:45

Unitas JO11-1 heeft de thuiswedstrijd in de Hoofdklasse tegen Nivo Sparta JO11-1 gewonnen. In een zinderende wedstrijd bogen de Roodbroeken een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning.

Unitas begon goed aan de wedstrijd en had in de eerste 10 minuten het beste van het spel. Het spel oogde verzorgd, maar het baltempo was niet snel genoeg om het Nivo Sparta lastig te maken. Behoudens wat speldenprikjes werd Unitas dan ook niet echt gevaarlijk. Dat werd Nivo Sparta aan de andere kant wel, toen de eerste counter direct een voorsprong opleverde: 0-1. Unitas hield hierna het meeste balbezit, maar Nivo Sparta was in de omschakeling levensgevaarlijk. Meermalen moest Hidde reddend optreden, hetgeen hij voortreffelijk deed. Toch kreeg Unitas een grote kans op de gelijkmaker, toen Kebron de bal panklaar legde voor de inlopende Jomard, die de bal echter over het doel liftte. Die misser bleek een dure, want een minuut later werd een vrije trap niet goed verwerkt en kon Nivo Sparta uitlopen naar 0-2. Unitas was aangeslagen door de verdubbeling van de achterstand. Niet alleen kostte het veel kracht tegen de fysiek sterke Bommelaren, maar Unitas leek ook onzeker geworden door hun efficiënte uitbraken. Toch maakte Unitas - redelijk uit het niets - de aansluitingstreffer, toen Kebron een succesvol één-tweetje met Twan afrondde met een snoeihard schot hoog in de korte hoek: 1-2. Unitas krabbelde hierna wat op, herpakte de controle in de wedstrijd, maar Nivo Sparta hield goed stand en trok de voorsprong door tot aan de rust.

Na rust waren Unitas en Nivo Sparta een tijd lang aan elkaar gewaagd. Unitas zocht naarstig naar de gelijkmaker, maar Nivo Sparta bleef loeren op de counter. De centrale verdediger had een uitstekende trap in de benen en bracht de bal met speels gemak achter de verdediging van Unitas, waardoor Francisco, Ayman en Twan alle zeilen bij moesten zetten om de aanvallers van Nivo onschadelijk te maken. Dat deden zij voortreffelijk. De felheid waarmee zij de duels uitvochten en immer de voetballende oplossing vooruit zochten, bracht Unitas steeds beter in de wedstrijd. Ongeveer een kwartier voor tijd wisselden Kebron en Twan van positie en ging laatstgenoemde als stormram voorin fungeren. Bob, Zakaria en Jomard bleven hun kenmerkende spel spelen; met hun technische dribbels waren zij af en toe ongelukkig, maar stichtten zij anderzijds telkens gevaar en de verdedigers van Nivo hadden hun handen vol aan ze. Verder was Eddie met zijn individuele klasse de verbindende schakel tussen de verdediging en aanval. De onverzettelijke werklust van Unitas betaalde zich uit met een oogstrelende gelijkmaker. Jomard en Kebron startten de aanval, waarna Jomard de bal aan Twan gaf en Twan in schietpositie nog het fenomenale overzicht behield en de nóg beter ervoor staande Bob bediende. Laatstgenoemde bleef koel en schoof de bal binnen: 2-2. In een krankzinnig spannende slotfase - waarin Hidde enkele fantastische reddingen verrichte en Nivo de lat raakte - trok Unitas aan het langste eind. Jomard kon schieten, maar ook hij hield het overzicht en legde de bal panklaar voor Zakaria, die niet miste en Unitas daarmee de volle drie punten bezorgde.