Bataafsekade 6
4204AX
GORINCHEM
tel. 0183-626618

Gorinchem - 3 oktober 2020 was de datum van de laatste officiële wedstrijd van Unitas Vrouwen 1. Bijna een jaar later en een aantal oefenwedstrijden verder speelde Unitas op zaterdag 4 september 2021 eindelijk weer een officiële wedstrijd. De eerste wedstrijd voor de beker in het seizoen 2021-2022, met als tegenstander Sleeuwijk Vrouwen 1. Uitslag: 2-1.

Een weerzien met veel bekenden op Sportpark Molenvliet. Niet alleen speelsters die in het verleden samen hebben gespeeld op het veld, maar zo'n beetje de gehele selectie van zaalvoetbal Eredivisionist ZVG/Cagemax stond tegenover elkaar op het veld.

Ondanks dat bekerwedstrijden vaak als oefenwedstrijden worden gezien begonnen beide ploegen fanatiek aan de wedstrijd, waarbij Unitas vanaf het begin het initiatief in handen nam en Sleeuwijk loerde op de counter. Dat beide ploegen nog niet op volle sterkte waren deed niks af aan de inzet, passie en strijd.

Gedurende de eerste helft nam de druk op het doel van Sleeuwijk steeds verder toe. Het enige probleem voor Unitas was dat de ploeg zichzelf niet beloonde. Dit gebeurde uiteindelijk één keer voor rust. Na een goede combinatie tussen Linde van Ree, Daniëlle Kortlever en uitblinker Noël Elands viel de bal voor de voeten van Vanity Barendse. De spits van Unitas dacht niet na en frommelde de bal achter de sterke keepster van Sleeuwijk: 1-0.

Waar Unitas wellicht al met het hoofd bij de rust was, sloeg Sleeuwijk nog vóór rust genadeloos toe. Uit de enige kans van de wedstrijd voor de gasten viel kort voor rust de gelijkmaker. Een domper voor Unitas dat meer verdiende, maar zichzelf niet beloonde voor rust: 1-1.

Na rust eenzelfde spelbeeld, waarbij de krachten bij beide ploegen langzaam wegvloeiden. Unitas behield het initiatief, maar de nauwkeurigheid nam af. Hierdoor bleef het lang spannend op het warme, kurkdroge kunstgras in Gorinchem.

Zo'n 10 minuten voor tijd kwam dan toch de beloning voor de thuisploeg. Een goede dieptebal van Lara de Ronde werd door Daniëlle Kortlever op waarde geschat. Na een sprintduel liet zij haar tegenstander de hielen zien en met een hard schot bepaalde ze de eindstand op 2-1 voor Unitas!

Opstelling Unitas: AnneFleur Straver; Livia Koenders (Myrit Visser), Sanne Brand, Cindy Karsdorp, Linde van Ree; Mandy de Jong, Esther Lakerveld (Enniah Weijers), Noël Elands; Lara de Ronde, Vanity Barendse, Daniëlle Kortlever

Afwezig: Marloes Blom, Joy van der Elst, Kayla van den Boomgaard, Esmee den Adel, Kyra Breur (blessures), Lisa Goetjaer (vakantie), Riva van de Kerkhove (nog niet speelgerechtigd)

Volgende week speelt Unitas de tweede bekerwedstrijd. Uit tegen VVAC om 15.00 uit in Ottoland.