Zondag 21 augustus 2022

DEM (Beverwijk) – Unitas Zondag                      2 - 3

Beide teams eindigden in de vorige competitie niet ver van elkaar in de onderste regionen.

Deze dag waren ook de verschillen niet echt groot te noemen.

Unitas had over de hele wedstrijd gezien wel het betere van het spel en creëerde ook de meeste mogelijkheden, terwijl DEM er als vanouds een flink portie strijd tegenaan gooide

Wil je winnen tegen zo’n vechtmachine dan moet je minimaal hetzelfde brengen.

Unitas deed dat en kon het op voetbalgebied af en toe zijn stempel drukken en gevaarlijk worden.

Toch was heet DEM dat op voorsprong kwam. Bij Unitas stonden de verdedigers vertwijfeld toe te kijken toen Thom de Vries voor de thuisploeg scoorde, terwijl er alle gelegenheid was om de bal weg te rossen , zoals dat wel eens moet. 1-0 dus.

Een goede actie over de buitenkant van Elmer de Vries , enkele minuten later, betekende de 1-1. Zijn voorzet werd onberispelijk binnengekopt door Robert Mutzers .

Dezelfde Elmer de Vries maakte zelf de 1-2 toen hij binnen de 16-meter rustig het hoekje uitzocht en doelpuntte.

Mooie ruststand zou je zeggen, maar daar dacht DEM anders over ,

Weer een paar keer misgrijpen en de bal viel voor de voeten van Nigel Daniels die een diagonaal schot los liet op het doel van Ronald Vlot en de bal plofte in de verre hoek tegen het net . 2-2.

In de allerlaatste minuut wellicht de allermooiste aanval van de dag. Via vele schijven en in een hoog tempo werd Robert Mutzers alléén voor de keeper gezet, maar helaas miste hij en werd de ruststand 2-2.

In de tweede helft werd het voetbal minder aan beide zijden, maar viel er wèl een wonderschoon doelpunt. De wederom over de linkerkant snel opkomende Davey Overes verzorgde de voorzet en daar was toch Robert Mutzers weer en met de kop knikte hij zijn tweede en Unitas’ derde binnen . daarmee de stand op 2-3 zettend.

DEM ging nog meer fysiek in de strijd gooien en probeerde zo de muur te slechten voor het doel van Ronald Vlot. En als ze dat bijna lukte dan was diezelfde Ronald Vlot altijd zelf nog meester van de situatie.

Zo’n fase in de wedstrijd ziet er altijd spectaculair uit, maar de kansen vielen aan de andere kant.

Medhanie Habtemariam en Daan Goes (paal) hadden daar beiden de kans voor, maar uiteindelijk werd de 2-3 de eindstand, wat een prima start voor de roodbroeken betekent.

Volgende week komt HSC 21 naar Molenvliet waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.