HOORNAAR
tel. 0183-581770

Unitas moest tegen de nummer één van de competitie : streekgenoot Stedoco.
De wedstrijd had twee gezichten : windje mee of windje tegen.
Unitas had de eerste helft de wind mee en speelde behoorlijk. Het zette Stedodo al vroeg onder druk en stoorde volle bak in de opbouw van de koploper.
Unitas had er ook voor kunnen kieze om de "bus te parkeren ", maar je weet dan dat de goal zowiezo dan gaat vallen.
Dus dan maar vooruit voetballen.
Dat ging vrij aardig. Stedoco was dit duidelijk niet gewend .
Het enige wat er dan voor Unitas ontbreekt zijn de doelpunten . Elmer de Vries was twee maal dichtbij, maar stuitte in de 40e en 41e minuut op de keeper .
0-0 bij rust.
In de tweede helft had Stedoco de wind mee en ging meteen het tempo opvoeren. Nu moest Unitas wel achteruit.
Keeper Luc van Dongen kon aan de bak en deed dat in eerste instantie uitstekend.
Echter in de 52e minuut kon hij een schot op doel niet goed genoeg verwerken en uit de rebound was het raak. 1-0
Dat was na zoveel hard werk duidelijk een domper voor Unitas dat daarna achter de feiten aan liep en de tweede viel dan ook al in de 57e minuut. Dezelfde speler veranderde een schot op doel en weer was Luc van Dongen kansloos. 2-0
Bij de derde goal was hij helemaal kansloos want dat was een penalty . Esey Kiflom kreeg de bal tegen zijn arm ( aangeschoten hands zeiden wij vroeger) en kon ook nog met rood vertrekken. 3-0
In de 79e minuut was Unitas uitgespeeld en kon Stedoco makkelijk de 4-0 inkoppen. De 5-0 viel net voor tijd na onnodig balverlies van een Unitas verdediger.
En zo eindigde deze wedstrijd in 5-0 en bleek Stedoco een maatje te groot voor Unitas.
Volgende wedstrijd : VV Meerssen thuis op zondag om 14.00 uur.