HEERLEN
tel. 045-5215742

2 uur met de bus heen en 2 uur terug. Dan is het wel fijn dat je de punten ook mee kan nemen op de terug reis.
Unitas nam de punten mee, maar dat was geen eitje.
Groene Ster ging in de hoogste versnelling van start en Unitas moest alle zeilen bij zetten om de tegenstander te beletten te scoren.
Soms wordt er dan een overtreding gemaaktop een plek die je niet wil. De bal lag op een zeer gunstige plek in de 15e minuut en specialist Joris de Kleijn van Groene Ster kreeg de kans. Hij faalde niet en liet keeper Felino Helderton kansloos : 1-0.
Groene Ster ging wat vrijer uit spelen en kreeg nog een paar mogelijkheden. Unitas was de mindere in die periode, maar liet zich toch niet onbetuigd. Kleine kansjes voor Joey Lokasi en Meddhanie waren er zeker.
In de 35e minuut moest Alexander McDermott eruit met verdacht op een hamstrigblessure. Hij werd vervangen door Jip Kegge. Een aanvaller voor een verdediger.
Vanaf dat moment veranderde de wedstrijd. Unitas ging meer aandringen, schroefde hjet tempo op vooral nà rust was Unitas de baas op het veld.
Steeds dichterbij het vijandelijk doel kwam Unitas en haalde er een paar corners uit. Groene Ster kon niet meer de lange bal van de eerste helft spelen, want de Unitas'aanvallers zetten behoorlijk druk op de bal.
Je voelde het al aankomen de 1-1. In de 70e minuut nam Medhanie Habtemariam het Groene Ster doel onder vuur met zijn linkerbeen. Normaal niet zijn sterkste, maar met een kleine richtingverandering onderweg ging hij er toch in.
Iedereen kon het zien : Unitas wilde meer . En dat kwam ook. In de 88e minuut zat de druk er weer vol op en toen Mauritsio Helstone op rechts de bal kreeg behield hij het overzicht en zag net voorbij de tweede paal Raphael Nartey vogelvrij staan .Loepzuiver  belandde de bal daar en na een prima controle lobde Raphael de bal in de verre hoek . Enn "beauty" En dik verdiend ook nog.
In de resterende minuten kwam Unitas niet meer in de problemen en zo was de "buit" binnen.