Na zoveel wedstrijden in de derde divisie is een aantal dingen duidelijk.
Voetballend kan Unitas zich prima meten in deze klasse, maar uiteindelijk staat men met lege handen.
De complimenten voor het vertoonde spel, maar toch wil men liever de punten.
Er zijn nog genoeg wedstrijden te gaan, dus het ligt nog allemaal open.
Dit bovenstaande verhaal gaat ook over de wedstrijd Barendrecht-Unitas.
In het doel bij Untas stond deze dag Felino Helderton en die haalde een dikke voldoende .
Als je twee gelijkwaardige doelmannen hebt, moeten ze ook spelen om in vorm te blijven, dus er is niks mis met Luc van Dongen.
Afgezien van wat afstandsschoten van beide zijden was het enige gevaar een kans van Medhanie Habtemariam, die bijna een fout van de keeper afstrafte, maar het mocht niet zo zijn.
Beide teams speelden met veel inzet en de rust werd gehaald met een 0-0 stand en dat was ook de verhouding .
De tweede helft ging verder waar het was gebleven met dien verstande dat in de 68e minuut een penalty werd gegeven nadat Esey Kiflom een wat té enthousiaste  sliding inzette en de scheidsrechter dit beloonde met een strafschop voor Barendrecht. De strafschop betekende de 1-0
Trainer Hans de Jong gebruikte vervolgens zijn hele bank om in te vallen, maar dat hielp niet echt. Wel ontstonden er ruimtes voor de tegenstander en in de 87e minuut kreeg Barendrecht de kans om  de score te verdubbelen, maar de bal ging naast.
Uiteindelijk , in de 94e minuut, viel hij toch en moest Unitas met een 2-0 nederlaag huiswaarts.