Lovenpolderstraat 2 A
4542NS
HOEK
tel. 0115-441593

In de bestuurskamer van de vv Hoek zagen ze het al voor zich: Unitas zou het wel heel moeilijk krijgen vandaag want de week ervoor ging Quick er met 6-1 op.

Het had zomaar gekund, want Hoek ging als een komeet van start en Unitas had het zwaar. Desondanks kwam de eerste doelpoging van Unitas. De schier ongrijpbare Raphael Nartey schoot in de 6e minuut voorlangs.

Maar in de 8e minuut kreeg Hoek een directe vrije bal te nemen op 19 meter van de goal. Hun specialist Rik Impens schoot de 1-0 in de hoek. Hierna werd het even zwaar voor Unitas, maar ook bleek dat het een echt team is dat kan vechten en veel vertrouwen uitstraalt. Keeper Luc van Dongen moest een paar keer handelend optreden en met een paar uitvallen, meestal via links bleef het toch spannend. In de 30e minuut kwam Raphael Nartey weer door en zette keihard voor. Thomas bevestigde zijn spitsenwaarde en tikte de bal binnen 1-1 dus. Zo brak de rust aan. Na rust was de eerste kans voor Elmer de Vries die voorlangs schoot. Diezelfde Elmer werd in de 57e minuut gevloerd in de 16 en dus: penalty en rood voor de speler van Hoek. Aanvoerder Joey Lokasi haalde de trekker over en het was 1-2. Nu kwam de periode in de wedstrijd dat Unitas weg kon lopen. Thomas Schalekamp en Joey Lokasi kregen er de kansen voor. Het was echter Jip Kegge die in de 76e minuut een corner binnen kopte en de stand naar 1-3 tilde. Het laatste kwartier was geen reclame voor het voetbal. De scheidsrechter,  die het moeilijk had, staakte het duel nog even en na een afkoelingsperiode van 10 minuten ging de wedstrijd verder en in de laatste paar minuten scoorde Hoek de 2-3 nog en was de wedstrijd gespeeld .