6603AH
WIJCHEN
tel. 024-6412816

AWC ( Alverna-Wijchen-Combinatie ) had deze zondag geen blessures en schorsingen. Unitas wel, want nu moest ook captain Joe Lokasi zich geblesseerd afmelden. Er werd op "gewoon"gras gespeeld.
In de eerste helft ging het gelijk op, AWC pakte Unitas op bij de kop van de middencirkel . Zodoende had Unitas genoeg tijd en ruimte om hun positiespel te spelen. Veel kansen leverde dat niet op, want beide verdedigingen hielden het droog.
Behalve in de 29e minuut toen Daan Goes de bal door het net had moeten jagen , maar de keeper kon redden. In de 39e minuut was Luc van Dongen aan de beurt om te redden.
Dat waren de kansen in  de eerste helft, al had scheidsrechter Joshua Kuipers nog wel kunnen fluiten toen de keeper van AWC met gestrekt been inkwam bij Thomas Schalekamp, maar de leidsman vond het kennelijk nog te vroeg voor een penalty.
De rust brak aan bij 0-0.
In de tweede helft kwam AWC frisser uit de kleedkamer dan Unitas begon het een overwicht te krijgen Shenty Saez schoot nog wel tegen de lat, maar dat was niks vergeleken bij de bal die de onderkant van de lat van Unitas teisterde en het veld weer in sprong.
IN de 70e minuut stond keeper Luc van Dongen oog in oog met de spits van AWC en redde formidabel . Drie minuten later moest Daan Ruwaard op de lijn redden bij een kopkans uit een corner.
In de 82e minut kreeg Unitas het niet voor elkaar om de bal naar voren te schieten of over de lijn te rossen. AWC profiteerde: 1-0
En in de laatste paar minuten kopten ze ook nog de 2-0 er in en wonnen zodoende verdiend deze wedstrijd.
Volgende week zaterdag UNA thuis met hopelijk wat terugkerende spelers na schorsingen en blessures.