Sparta Nijkerk is een voetbalvereniging met 2x zoveel leden als Unitas.
Ze zijn gewend om op een hoog/hoger niveau te spelen.
Maar hé  ... ook Unitas is een derde divisionist net als de gastheren.
Door de recente rode kaarten en wat andere afwezigen moest trainer Hans de Jong toch weer even puzzelen om een strijdbaar team neer te zetten.
Daar is hij uitstekend in geslaagd, want ondanks het feit dat Sparta de betere was , gaan toch de complimenten uit naar de jongens die de wedstrijd gespeeld hebben
De inzet was formidabel, er werd gestreden voor elke meter , maar het begint lastig als na 3 minuten de 1-0 bij Unitas wordt binnen gekopt uit een corner en je dus achter de feiten aanloopt. Deze opsteker was voor Sparta een punt om vertrouwen op te doen. In deze fase had Unitas het moeilijk en kwam gelukkig de niet aflatende vechtlust van de ploeg goed van pas.
In de 24e minuut was Unitas massaal opgeschoven voor de gelijkmaker uit een vrije bal van Joey Lokasi. De aanval werd afgeslagen en met een snelle counter kwam Sparta er uit en scoorde de 2-0.
Toch kreeg Unitas een paar mogelijkheden die een beter lot verdiend hadden, echter Jip Kegge , Raphael Nartey en St. Maarten-international Elmer de Vries hadden het geluk niet aan hun zijde. Ruststand 2-0 dus.
In de tweede helft een beter Unitas. In de 49e minuut kogelde Joey Lokasi op goal en in de 50e kopte Thomas Schalekamp uit een corner bijzonder fraai de 2-1 tegen de touwen.
In de 56e minuut ging Raphel Nartey onregelementair tegen de grond in het strafschopgebied en kreeg Joey Lokasi de taak om de penalty binnen te kogelen en zo deed hij dat ook.
Helaas voor Unitas werd er uit een tegenaanval weer de 3-2 gescoord met een luchtje aan buitenspel, maar de grensrechter zag het niet.
Het spel werd er niet beter op van beide zijden alhoewel het spannend bleef.
Unitas wisselde de leeggespeelde jongens voor verse krachten, maar Sparta scoorde in de slotfase uit een directe vrije trap de 4-2 en toen was het plijt beslecht en het bekertournooi ten einde.