Pieter de Waard gastspreker op veiling 24 maart - Unitas

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Pieter de Waard gastspreker op veiling 24 maart

Pieter de Waard gastspreker op veiling 24 maart

15 maart 2023 9:45


Wij voelen ons zeer vereerd dat Pieter de Waard gastspreker wil zijn op onze veiling. Pieter de Waard geniet landelijke bekendheid en is langstzittende voorzitter in het profvoetbal. Per 1 juli stopt de Waard als algemeen directeur en bestuursvoorzitter van Telstar. Hij start op 24 maart bij Unitas met zijn afscheidstournee.

Pieter de Waard stopt per 1 juli als algemeen directeur en bestuursvoorzitter van Telstar. De Waard was sinds oktober 2006 werkzaam bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie en is daarmee de langstzittende voorzitter in het profvoetbal. De 62-jarige De Waard vindt het na zeventien jaar tijd voor een nieuwe invulling van zijn leven.

"Er zal wel wat aan de hand zijn denken anderen. En dat is zo. Ik ben het namelijk zat. Ik ben het zat om te twijfelen of mijn toegevoegde waarde kan voortduren. Twijfelen aan mijn houdbaarheidsdatum. Twijfel of ik de aangewezen persoon ben om de club nóg verder te brengen. Maar wat het zwaarst weegt is dat ik mijzelf wil bevrijden van de enorme verantwoordelijkheid die ik, dag in dag uit, voel als het om het welzijn van onze club gaat. Zeventien seizoenen zorg voelen, en daardoor te vaak op de rand functioneren, ik wil het niet meer."

De Waard viel als Telstar-bestuurder op door zijn kleurrijke verschijning en bijzondere uitspraken in de media, zoals: “ach, dat voetbal is maar een lastige onderbreking van een geweldige avond.”

Namens Telstar organiseerde hij een aantal ludieke acties, die de gewenste publiciteit kregen. Voorbeelden hiervan zijn de loterij die de club in 2021 samen met Veiling op je club organiseerde, met als hoofdprijs assistent-trainer worden van Louis van Gaal die tijdens één competitiewedstijd hoofdtrainer zou zijn van Telstar. In 2019 deed de Waard mee aan het televisieprogramma De Slimste Mens en in 2022 speelde hij een van de hoofdrollen in de documentaire “Tussen Vis en Staal”.

Telstar kon onder het bewind van De Waard nooit de Eredivisie bereiken. De club uit Velsen-Zuid eindigde sinds 2006 bijna altijd in het rechterrijtje van de Eerste Divisie. De Waard: “Maar wij zijn ook sinds 1963 ongeslagen in Europa!”

De Waard speelt al vier jaar met de gedachte om te stoppen. "Maar toen werden we overvallen door covid en vond ik het geen juist moment om aan Pieter de Waard te denken, maar aan de club. Na covid schoot het weer in mijn hoofd en ben ik bij een loopbaanbegeleider gesprekken gaan voeren om te kijken of er eventueel iets anders voor mij te doen was bij de club." Die mogelijkheid was er, maar toch heeft hij besloten om helemaal afscheid te nemen. "Gewoon lekker wat anders doen. Even de handen vrij." En ook niet onbelangrijk: “de club zal onder leiding van de volgende directeur ongetwijfeld veranderen, zoals het na mijn start ook anders ging. De nieuwe eindverantwoordelijke wil ik op geen enkele manier voor de voeten lopen. De mogelijke veranderingen wil ik niet van dichtbij meemaken, niet in de weg staan en zelfs die verdenking wil ik niet laden. Wegblijven, zeker in aanvang, is daarom het beste, voor de nieuwe directeur, voor de club en ook voor mij."

De Waard stelde zich in 2019 kandidaat om voorzitter te worden van de KNVB. Uiteindelijk werd Just Spee de opvolger van Michael van Praag. De droom van De Waard om voorzitter te worden bij de voetbalbond is anno 2023 nog steeds levend. "Ik wil mijn stempel op de KNVB drukken. Die zijn nog niet van mij af." Een eigen cabaretshow en een rol in de mediawereld behoren eveneens tot zijn ambities. “Ik wil graag cabaretier worden. De avond bij Unitas wordt alvast een mooie try-out!” En anders kan De Waard het ook nog over een andere boeg gooien. "Ik ben een doe-het-zelver. Als ik een bouwmarkt binnenloop, denk ik, goh ik zou hier wel een tijd willen werken. Vakkenvuller. Dat heb ik vroeger ook gedaan als student. Of op een hefttruck. Ik zit in het traject om het uit te vinden. Wie weet...”

Delen

Lees meer over:
Veiling

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!