1 - 2

Unitas 1

Mannen, 1, 4e klasse D

17 februari 2018 15:00

Vandaag stond, de op het papier spannende derby, tegen SVS '65 op het programma voor de mannen van trainer Hans Bos. Het was prachtig weer en het resultaat na 92 minuten was ook top voor de Roodbroeken want er werd met 1-2 gewonnen en zo blijft Unitas bovenaan staan in de 4e klasse D.

Late voorsprong
In de 1e 10 minuten waren het de Roodbroeken die het spel dicteerden, maar de ploeg wist dit niet te verzilveren in een snelle voorsprong. De eerste gevaarlijke mogelijkheid was namelijk voor de gastheren, nadat er een vrije kopkans uit een corner naast werd gekopt in de 11e minuut. Hierna kwamen er veel kansen voor Unitas, maar viel de voorsprong pas net voor rust. In de 16e minuut was er een mooie combinatie tussen Fadelme Elonga en Ismael El Kaddouri, maar was de inzet van Fadelme een makkelijke prooi voor de keeper van SVS'65. In de 30e minuut was er weer een mogelijkheid voor Unitas om de 0-1 op het scorebord te zetten na een steekpass van Ijsbrand van Eldik, waarbij de bal voor de voeten van Fadelme kwam, maar hij schoot de bal over de goal van SVS'65. De grootste mogelijkheid kwam 5 minuten later, nadat Ismael El Kaddouri goed anticipeerde op een foutieve terugspeelbal en op de keeper af kon gaan. Zijn inzet met links werd echter gekeerd door de keeper en de rebound werd, door de goed spelende Boaz Helderman, over geschoten. Unitas drong aan en ook Tim Mehl had geen geluk in de 39e minuut, want zijn inzet belandde op de lat. De verwachte en terechte 0-1 viel dan toch en kwam op een ideaal moment in de 44e minuut, nadat Ismael El Kaddouri een actie had aan de linkerkant en zijn voorzet via een verdediger bij Boaz Helderman kwam en die de 0-1 binnen schoot.

Uitbouwen voorsprong
Gelijk na rust ging Unitas op jacht naar het vergroten van de voorsprong om de overwinning snel veilig te stellen. Het scoren ging sneller dan in de 1e helf, want al 7 minuten na rust werd het 0-2, nadat IJsbrand van Eldik Fadelme over rechts wegstuurde die een prima actie in huis had en de bal teruglegde op IJsbrand. Ijsbrand had een goed laag schot, maar de keeper kon zijn inzet keren, maar Ismael El Kaddouri kon de rebound hard en hoog in het dak van het doel inschieten en zo werd het 0-2.

Onnodig spannend
De goed spelende verdediging van Unitas, met good old Zeki Laaiti weer eens op (kunst)gras, had bijna geen kansen weggegeven. Na de 0-2 kwam er echter een soort van berusting in het spel van de Roodbroeken en dat is altijd gevaarlijk. Unitas had wat slordig balverlies en kwam niet echt meer aan een goede aanval toe. In de 82e minuut werd het onnodig spannend gemaakt door de Roodbroeken zelf, nadat er balverlies geleden werd en de 1-2 gemaakt kon worden. Met 10 minuten op de klok gaf SVS'65 alles om de gelijkmaker nog te maken, maar kon, buiten 2 corners, niet echt gevaarlijk meer worden. Unitas kreeg nog een mogelijkheid in de 88e minuut, maar Ijsbrand van Eldik schoot in de handen van de keeper en zo bleef het 1-2 in Spijk en konden er weer 3 punten bijgeschreven worden.