1 - 1

Unitas 1

Mannen, 1, 4e klasse D

31 maart 2018 15:00

De ploeg van trainer Hans Bos speelde afgelopen zaterdag één van zijn beste wedstrijden, maar liep na 90 minuten toch met een kater van het veld af in Ottoland. Dat je met goed voetballen niet altijd wedstrijden wint werd een harde waarheid voor de jonge Roodbroeken en ook VVAC schoot weinig op met de puntendeling. Arkel was dit weekend de grote winnaar en heeft nu alles in eigen hand in de 4e klasse D en is een stap dichter bij de titel. Runner up Groot-Ammers won eveneens en zij zijn een stap dichter bij de top 2 gekomen. Het blijft bloedspannend dus in deze klasse, omdat er in de huidige top 4 onderling nog duels gepland staan.

Sterke eerste helft
De groen-witte gastheren begonnen fel aan de topper en zetten goed druk op Unitas. Na 10 minuten wist Unitas steeds meer de overhand te grijpen en kwam steeds beter in de wedstrijd. In de 14 minuut moest Job Lanting nog wel tijdig ingrijpen in de eigen 16 meter van Unitas en tikte de bal net voor de voeten van de spits weg, voordat hij van dichtbij kon schieten. De verdediging van Unitas stond prima en men gaf bijna geen kansen weg. Na 15 minuten kwam de eerste mogelijkheid voor Unitas nadat IJsbrand van Eldik Mike "V"Venderbos over rechts wegstuurde en hij de bal goed terug speelde op de vrijstaande Naser el Mousati. Hij schoot vanaf 16 meter, maar zijn harde schot werd gekeerd door de keeper.

Betere kansen Unitas
VVAC speelde ook sterk, maar Unitas was in de eerste helft de bovenliggende partij. In de 27e minuut leek dit uitgedrukt te gaan worden door een 0-1 voorsprong voor de Roodbroeken, nadat de weer zeer sterk spelende Boaz Helderman de bal met veel gevoel voor gaf op Mike "V". Mike zag zijn inzet van dichtbij via de kluts gekeerd worden door de keeper. 11 minuten later was er weer een goede mogelijkheid voor Unitas, nadat er wederom een goede combinatie was vanaf het middenveld en de bal klaar werd gelegd voor Younes Balhagi. Hij werd gehinderd door een verdediger en maaide net over de bal heen met zijn linkerbeen. Aan de andere kant was er nog een hard schot te noteren voor VVAC wat naast het doel van Owen Verduijn ging. Zo bleef het 0-0 met de rust.

Achterstand
VVAC kwam wederom sterk uit de startblokken en in de 48e minuut was er aanval over de rechterkant van Unitas, waarbij rechtsback Job Lanting hardhandig werd weggezet door de linksbuiten van VVAC, die door mocht gaan van de scheidsrechter en die de bal voorgaf op de inlopende spits die de bal tergend langzaam achter Owen Verduijn tikte. De Roodbroeken keken wederom tegen een achterstand aan.

Gelijkmaker
Unitas kwam toch weer in het ritme en had nog voldoende tijd om de gelijkmaker te maken. In de 57e minuut was er nog een doelpoging van Younes Balhagi, maar zijn inzet ging over. In de 73e minuut was het wel raak en was Mike "V" in een duel sterker dan zijn directe tegenstander en gaf de bal voor bij de 2e paal. Het was IJsbrand van Eldik die de bal kreeg en wederom een gouden voorzet gaf over de lange verdedigers van VVAC en op het hoofd van Younes Balhagi die de terechte gelijkmaker binnen kopte, 1-1. VVAC bleef echter sterk spelen en moesten dit vanaf de 77e minuut wel met 10 man doen, na 2x geel van een speler. In de 79e minuut kwam het gevaar echter van VVAC nadat een speler na een mooie actie in de korte hoek het zijnet raakte. Unitas kreeg nog een mogelijkheid na een goede actie van de in de 2e helft ingevallen Enes Zencirkiran, maar zijn schot bracht de keeper van VVAC niet in moeilijkheden. Het lukte de Roodbroeken niet om VVAC te kraken en na 90 minuten was de eindstand 1-1; een stand waarbij Arkel en Groot-Ammers vandaag van profiteerden in de strijd om het kampioenschap.