Unitas Zaterdag recht rug in 2e helft en wint van Rhelico

Datum

7 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

De ploeg van trainer Hans Bos neemt 3 punten mee uit Rumpt en zag een uur later koploper Arkel winnen van VVAC, waardoor de titelstrijd voorlopig nog maar om 3 ploegen draait. Ook Groot-Ammers won zaterdag en zo blijft het spannend bovenin de 4e klasse D. Unitas stelde als team orde op zaken in de 2e helft, nadat het in de rust nog onnodig met 1-0 achter stond. Binnen 5 minuten gaf het gehele team meer gas en boog het deze achterstand snel weer om naar een grote overwinning.

Beter Unitas
Unitas was afgelopen zaterdag de hele wedstrijd de bovenliggende partij in Rumpt. De Roodbroeken probeerden al snel de score te openen op de grasmat van Rhelico, nadat een voorzet in de 5e minuut van IJsbrand van Eldik bij de 2e paal belandde en de bal voor de voeten van Younes Balhagi kwam. Hij schoot maar zijn schot werd net geblokt door een tegenstander. Unitas bleef aandringen en ook een actie van IJsbrand zelf, 2 minuten later, belandde niet tussen de palen, maar ging had voorlangs. In de 30e minuut kwam de grootste kans voor de Roodbroeken, nadat de sterk spelende Mike "V" Venderbos goed doorliep op een te korte terugspeelbal en de bal veroverde en terug legde op de mee opgekomen Naser el Mousati. Hij schoot de bal van 20 meter echter net over de goal in plaats van tegen het net. Zo bleef het tot de rust 0-0, althans zo leek het. In de 45e minuut kwam er een ongelukkige corner voor Rhelico en hieruit scoorde de ploeg uit Rumpt de 1-0.

Juiste teamspirit
In de rust smaakte de thee bitter en werden de broodnodige dingen gezegd en stapte de Roodbroeken gefocust en strijdbaar de grasmat weer op, klaar om de wedstrijd snel weer in eigen hand te hebben. De technisch vaardige Enes Zencirkiran en Fadelme Elonga waren ook in het veld gebracht en de ploeg stelde al binnen 10 minuten orde op zaken. De Roodbroeken waren fel en speelden geconcentreerder dan in de 1e helft en al na een paar minuten lag de 1-1 in het net. Het was het goed doorzetten van Mike V en hij speelde de bal op de sterk ingevallen Fadelme "Fafa" Elonga. Fadelme maakte een actie en gaf de bal weer voor op de goed doorgelopen Mike V en hij maakte zijn eerste van vandaag. Unitas ging door en binnen 2 minuten was de voorsprong daar, nadat de wederom prima spelende Boaz Helderman de bal voorgaf op Mike V die zijn 2e binnen schoot; 1-2.

Hattrick en 3 punten
Achterin werden er geen kansen meer weggegeven door de prima spelende verdediging olv Nasredinne El Khalki en Unitas wilde meer goals scoren. In de 55e minuut was het de getergde Tim Mehl die mee opkwam en op wilskracht in balbezit bleef en de bal hard schoot op de keeper. De rebound was voor de scherpe Younes Balhagi en hij gaf het laatste zetje en scoorde de 1-3. De 1-4 was een beauty nadat Fadelme Elonga een mooie steekbal gaf op de lichtvoetige IJsbrand van Eldik en die gaf een op maat gesneden voorzet af op Mike V die zijn hattrick van vandaag kon maken en de eindstand op 1-4 zette in de 60e minuut. Unitas vond het daarna prima en blijft door deze overwinning mee doen voor het kampioenschap en tevens de ook niet onbelangrijke 2e plaats in klasse 4D.