Zevenklapper Mike V bezorgt Unitas historische en emotionele zege van 10-0

Datum

12 mei 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

De ploeg van trainer Hans Bos had een emotioneel zware week achter de rug die in het teken stond van een groot persoonlijk verlies binnen de jonge selectie. De ploeg liet, na 90 minuten voetbal en een monsterscore, op een prachtige manier zien dat ze een mooi en sterk team zijn en elkaar, ook in moeilijke tijden, steunen. Op sportief vlak werd een mooie unieke overwinning behaald van 10-0 op Well, met daarbij 7 goals van Mike "V" Venderbos. Op de andere velden waren er ook prima uitslagen voor de Roodbroeken en is de ploeg dit weekend uitgelopen op de directe achtervolgers en kan het de aankomende derby van volgende week, in en tegen koploper Arkel, met vertrouwen tegemoet zien.

Veel kansen, weinig scoren
In de eerste helft liep het allemaal niet gelijk soepeltjes voor de gastheren. Unitas kreeg de beste kansen en zo kwam er al na 9 minuten een mogelijkheid voor Mike V, maar hij zag zijn inzet toen nog gered worden van de lijn. Twee minuten later was het aan de andere kant van het veld bijna raak voor de gasten uit Well, maar keeper Owen Verduijn kon redding brengen op een hard schot en zag de bal via de lat tot corner geraken. In de 21e minuut waren het de Roodbroeken weer die een kans kregen via Naser el Mousati, nadat Tim Mehl een mooie pass achter de verdediging van Well verstuurde, maar Naser boog de bal over het doel. In de 31e minuut werd een inzet van de sterke Fadelme Elonga van de lijn gehaald en zo bleef het na dik een half uur spelen nog 0-0. De 1-0 leek toch te gaan vallen in de 33e minuut nadat Mike V, Naser el Mousati weg stuurde, maar zijn schot ging naast. . Het was echter
IJsbrand van Eldik die op een prachtige manier de score opende en de bal, bijna
vanaf de achterlijn in het dak van het doel schoot in de 42e minuut.
De Roodbroeken konden een paar minuten later  wederom juichen, nadat Mike V en Naser el Mousati een lange uittrap van Owen Verduijn goed inschatte en Mike V, zijn eerste van een grote reeks, kon maken en de ruststand op 2-0 zette. De ruststand kon nog groter geworden zijn, ware het niet dat Mike V in de 45e minuut het aluminium en de keeper nog raakte.

7 goals en Monsterzege
Unitas was helemaal los en Well leek bevangen door de hitte en van de knock-out vlak voor rust. Unitas ging door en wilde aan het doelsaldo werken, zo leek het. In de 48e minuut was het bijna Naser el Mousati die de 3-0 scoorde, maar de bal werd tot een corner verwerkt. De afvallende bal kwam bij de prima spelende Nabiel Adahchour en die gaf de bal met veel gevoel op het hoofd van onze “goalgetter” Mike V en die bracht de 3-0 op het scorebord. Unitas bleef kansen krijgen, maar in de 52e minuut kon Well tegenscoren, maar in een 1 op 1 situatie met keeper Owen Verduijn, schoot de spits over. Mike V wist in de 53e minuut wel weer te scoren en bracht de stand op 4-0. Naser el Mousati en Nabiel Adahchour hadden in de minuten daarna prima schoten in huis, maar de keeper van Well wist beide inzetten te keren. Unitas bleef echter kansen krijgen en scoren. Zo werd het, na een assist van Naser el Mousati, 5-0 door wederom Mike V.  Naser el Mousati kreeg niet alleen kansen, maar scoorde in de 75e minuut zelfs de 6-0 en Unitas was niet meer te stoppen. Well gaf het nu helemaal op en in de 79e minuut kwam er een voorzet van IJsbrand die Mike V, mooi afrondde en de 7-0 op het scorebord zette. In de 87e minuut was het wederom Mike V zelf die de 8-0 scoorde, na een mooie voorzet van het Turkse talent Enes Zencirkiran. Well had nog niet afgetrapt of Nabiel Adahchour beloonde zichzelf door de 9-0 te scoren en in de laatste minuut werd het nog erger voor de gasten en mocht Mike V zijn 7e van vandaag en de 10e van de ploeg maken. Zo werd deze emotionele week op een sportief mooie manier afgesloten en kunnen de Roodbroeken zich opmaken voor de aankomende derby tegen koploper Arkel.