Datum

5 september 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Na de gevoelige nederlaag van de vorige week tegen De Alblas (5-0) kreeg Unitas vandaag te maken met een team dat één klasse hoger speelt dan de roodbroeken.

Van dit verschil in niveau was deze middag niet echt veel te merken. Een neutrale toeschouwer zou eerder denken dat het andersom was. De wedstrijd : Op het kunstgras voelt Unitas zich uitstekend thuis.

De combinaties liepen meteen vloeiend en al in de 2e minuut resulteerde dat in een kans voor Thom van Beek toen hij alert reageerde op terugspringende bal van de keeper en een minuut later vuurde Jim Vlot een waarschuwingsschot af dat de keeper kon afweren.

De derde keer dat Unitas voor de keeper verscheen was het raak. Alweer door het midden stak Charou de lopende Thom van Beek weg.

Die omspeelde knap de keeper en schoof de bal in het lege doel. Een enorme opsteker voor Unitas.

Unitas bleef de controle over de wedstrijd behouden, maar kon niet makkelijk een gaatje in de verdediging van HSSC vinden, aangezien het speelveld heel klein werd gemaakt door de bezoekers en zij duidelijk wachtten op een foutje van Unitas .

Eerst schoot Charou uit de draai nog tegen de keeper op, maar toen gebeurde waar HSSC op loerde.

Een beetje geklungel op het middenveld van Unitas . Een snelle overname en een haarscherpe counter die ervoor zorgden dat de stand weer gelijk werd.

Welgeteld één keer voor de goal van Unitas en het was raak. In de 40e minuut scoorde Lucas van Dam.

De rust werd bereikt met een 1-1stand.
In de 46e minuut was er een directe vrije trap richting Unitasdoel.

Keeper Owen Verduijn kon de inzet vrij eenvoudig verwerken.
Unitas was nog steeds de betere en in de 54e minuut had Charou een prima actie. Hij bediende Daan Goes, maar die knalde op de keeper.

In de 58e minuut soleerde diezelfde Charou de 16 meter in, waar hij onderuit geschoffeld werd. Strafschop concludeerde scheidsrechter Van Bommel uit Megen.

Charou klaarde dit klusje vakkundig en de stand was 2-1, hetgeen een verdiende stand was in deze fase van de wedstrijd.

Geen enkel moment wekte HSSC de indruk dat het de wedstrijd om ging draaien, sterker nog :

Daan Goes maakte er zelfs 3-1 van, daartoe in staat gesteld middels een briljante steekbal van Thom van Beek.

Unitas bracht Mark Alderlieste voor Daan Goes en Eltjo van Veen voor Jim Vlot.

Deze wissels pasten zich naadloos aan, aan de superieure speelwijze van Unitas, dat de wedstrijd professioneel uitspeelde en een keurige 3-1 op zak had.

In de volgende bekerwedstrijd treft Unitas : Lekvogels.