Bloklandsekade 2
2975LA
OTTOLAND
tel. 0184-641669

Ottoland - Zaterdag 7 mei 2022 stond al vanaf het begin van het seizoen 2021-2022 rood omcirkeld in de agenda's van zowel Unitas als VVAC. Beide ploegen steken immers met kop en schouders boven iedere andere ploeg in de 3e klasse uit. Na een slechte wedstrijd, die bol stond van de spanning, bleek Unitas na ruim 100 minuten voetballen de gelukkigste ploeg en is de strijd om het kampioenschap zo goed als beslist. Uitslag: 2-3.

Eerder dit seizoen in Gorinchem speelden beide ploegen met 0-0 gelijk, waardoor de beslissing in de strijd om het kampioenschap zo goed als zeker in Ottoland zou gaan vallen. Op het goed gevulde sportpark De Put trapte VVAC om 17.00 uur precies af. Bij beide ploegen stond de spanning er vol op en vooral Unitas leek daar last van te hebben.

Na 4 minuten was het dan ook de thuisploeg die op een verdiende 1-0 voorsprong kwam via Marlies Terlouw die na een geweldige voorzet bij de tweede paal vrij kon binnentikken. Dat hier niet ingegrepen werd mocht Unitas zichzelf wel kwalijk nemen.

Na de achterstand leek Unitas de schroom iets meer van zich af te gooien. Na 17 minuten was het Esther Lakerveld die met een prachtig afstandsschot Unitas weer naast VVAC wist te brengen: 1-1.

Gedurende de eerste helft bleven de ploegen volledig aan elkaar gewaagd. De thuisploeg loerend op de counter via de snelle buitenspeelsters en Unitas via het bekende positiespel waarmee alle andere ploegen in de 3e klasse weggevaagd worden. Als er op dat moment één ploeg een voorsprong verdiende was het de thuisploeg. Het duurde na rust slechts 3 minuten voordat Eline Dekker VVAC weer op voorsprong bracht. Dat hier wederom een fout aan de kant van Unitas aan vooraf ging maakte niemand bij VVAC iets uit. De thuisploeg lag op kampioenscours: 2-1.

Alhoewel het nog vroeg in de 2e helft was sloeg de spanning op de benen bij Unitas. En laten de benen nou cruciaal zijn bij een voetbalwedstrijd. Tot een minuut of 7 voor tijd leek de winst richting de kant van de thuisploeg te vallen. Riva van de Kerkhove mocht in minuut 83 vanaf de linkerkant van het veld een corner nemen. Bij de scrimmage in het doelgebied werd de bal minstens één keer van richting veranderd, maar niemand weet door wie. Unitas kwam weer langszij! Tussenstand 2-2 en nog een aantal minuten plus blessuretijd op de klok.

Alhoewel het doelsaldo ruim in het voordeel van Unitas is speelden ploegen vol voor de overwinning om in de onderlinge wedstrijd te beslissen wie er het meeste recht heeft op de titel in de 3e klasse. Hierdoor vielen er gaten in de defensie van zowel Unitas als VVAC. Door de krampaanvallen aan beide kanten en het tijdrekken vanaf het begin van de tweede helft van de thuisploeg besloot de scheidsrechter flink wat blessuretijd toe te voegen aan de wedstrijd. Hij wilde alleen niet zeggen hoeveel..

De eerste grote kans in de blessuretijd was voor VVAC. Oog in oog met keepster AnneFleur Straver faalde VVAC en in de allerlaatste minuut, minuut  96, was het Vanity Barendse die in een scrimmage voor het doel van VVAC terecht kwam. Uiteindelijk was het Eline Dekker die namens VVAC de bal in haar eigen doel liep en Unitas op voorsprong bracht in de allerlaatste seconde van de wedstrijd: 2-3.

De scheidsrechter besloot echter om nog meer extra tijd toe te voegen om de ploeg die vanaf het begin van de tweede helft begon met tijdrekken de kans te geven om de gelijkmaker te scoren. Na nog 5 minuten extra blessuretijd kon de scheidsrechter niet anders dan affluiten en barstte het feest los aan de kant van Unitas!

Complimenten ook zeker richting VVAC, want net als Unitas is VVAC veel te goed voor de 3e klasse. Officieel is het nog niet beslist, want er zijn nog een aantal wedstrijden te spelen, maar gezien het speelschema van beide ploegen tot het einde van het seizoen is Unitas nu de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap.

Gefeliciteerd Unitas Vrouwen 1 met de overwinning! Nog een aantal wedstrijden doen wat jullie het hele seizoen al doen en de titel is - verdiend - voor jullie!

Opstelling Unitas: AnneFleur Straver, Lara de Ronde, Cindy Karsdorp, Sanne Brand, Marloes Blom (Linde van Ree), Kayla van den Boomgaard, Esther Lakerveld, Mandy de Jong, Noël Elands (Daniëlle Kortlever), Riva van de Kerkhove, Vanity Barendse