Bataafsekade 6
4204AX
GORINCHEM
tel. 0183-626618

Gorinchem - Nadat Unitas Vrouwen 1 de eerste twee competitiewedstrijden eenvoudig won van MZC'11 (6-0) en Tricht (1-8) stond zaterdag 9 oktober de thuiswedstrijd tegen BZC'14 op het programma. Zonder overmatig in te spannen stapte Unitas na 2x45 minuten als winnaar van het veld: 6-0.

Het werd een mooie middag voor debutante Riva van de Kerkhove. Eindelijk mocht zij haar debuut maken voor Unitas en na 10 minuten spelen plaatste zij haar corner op het hoofd van Sanne Brand. Bij de tweede paal was het een koud kunstje voor Unitas' aanvoerster om de score te openen: 1-0.

Zonder groots te spelen was Unitas een aantal maten te groot voor BZC'14. In de 33e minuut een prachtige aanval. Na een goede steekbal van Esther Lakerveld bereikte Riva van de Kerkhove de volledig vrijstaande Vanity Barendse. Bij de tweede paal kon Barendse al glijdend de score verdubbelen: 2-0.

Een paar minuten voor rust vergrootte Daniëlle Kortlever de score met een kenmerkende uithaal van buiten de 16 na een goede combinatie met Mandy de Jong: 3-0.

Als BZC'14 nog hoop had, dan werd dit binnen een minuut na rust weggevaagd. Een lange bal van Cindy Karsdorp werd op prachtige wijze verwerkt door Vanity Barendse. Met een mooie steekbal werd Riva van de Kerkhove diep gestuurd. De als linksbuiten opgestelde Linde van Ree kon de bal klaarleggen voor Esther Lakerveld die zonder na te denken de volgende goal op het scorebord zette: 4-0.

Na een uur spelen goal nummer 5 voor Unitas. Riva van de Kerkhove liet haar tegenstander weer eens de hielen zien. Dit keer kon zij alleen afgestopt worden met een overtreding. Penalty voor Unitas. Deze werd feilloos benut door Esther Lakerveld: 5-0.

Ook bij het slotakkoord qua score was Riva van de Kerkhove betrokken. Opnieuw bereikte haar corner Sanne Brand en opnieuw knikte zij raak: 6-0.

Rest nog te vermelden dat bij Unitas, naast de langdurig geblesseerden, keepster AnneFleur Straver (vakantie) en Noël Elands (vakantie) ontbraken. Hierdoor stond Marloes Blom de eerste helft en Daniëlle Kortlever de tweede helft op doel.

Opstelling Unitas: Marloes Blom (Myrit Visser), Lara de Ronde (Livia Koenders), Cindy Karsdorp, Sanne Brand, Lisa Goetjaer (Enniah Weijers), Mandy de Jong, Esther Lakerveld, Daniëlle Kortlever, Riva van de Kerkhove, Vanity Barendse, Linde van Ree (Michelle Wijnands)

Volgende week speelt Unitas een verre uitwedstrijd tegen SVO W.V.V.'20 uit Middelburg.