tel. 0492-362056

Zondag 3 april 2022
Gemert – Unitas  3 – 1
Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma.
Gemert staat niet zomaar bovenaan. Na 90 minuten moest ook Unitas tot die  conclusie komen.
Wat niet wil zeggen dat Unitas niks in te brengen had vandaag.
Unitas is qua spel toch wel stappen aan het maken. De roodbroeken waren in de eerste helft minimaal gelijkwaardig aan Gemert en kregen al na 5 minuten een kans middels een goeie actie  van Ilias Zaïmi . Zij schot werd van richting veranderd door een Gemert-speler, zodoende dat de keeper er ook nog aan kon komen en de bal net naast het doel tikte. Eén minuut later raakte Esey Kiflom de lat en in de 15e minuut sneden Everon Pisas en Jeremy van Uunen door de verdediging van Gemert. Het schot eindigde op de vuisten van de keeper en de rebound werd in het doel geschoten door Robert Mutzers , echter in buitenspelpositie, zodat deze goal niet doorging.
In de 22e minuut scoorde hij toch, dit keer loepzuiver en met een lob nadat Ilias Zaïmi hem fantastisch had bediend. 0-1.
Je zou zeggen dat dit een verrassing was maar zo voelde het niet op dat moment..
Het goede van Gemert is dan dat zij niet nerveus worden van een achterstand en blijven voetballen. Unitas ging daarin prima mee en iedereen dacht aan een 0-1 ruststand.
Op de valreep kreeg Gemert nog een corner te nemen die door de verdediging van Unitas het strafschopgebied werd uit gekopt en van 18 meter werd de bal vol op de slof genomen door aanvoerder Joost Habraken en de 1-1 vloog strak de hoek in.
Na rust kwam Gemert steeds beter in hun spel en Unitas kreeg het moeilijk.
Heel ongelukkig werd het 2-1 voor Gemert toen een voorzet door Yoni Tilahun verkeerd werd geraakt en achter zijn vertwijfelde keeper in het doel verdween
Daarna was het voor het uitstekend ingespeelde Gemert gemakkelijk om de wedstrijd uit te spelen.
Unitas had de macht niet meer en Gemert prikte er in de 80e minuut nog eentje bij waardoor de 3-1 eindstand op het scorebord kwam te staan.
Aankomende woensdag gaat Unitas naar Oss 20 waar er om half 8 wordt afgetrapt.