GORINCHEM
tel. 0183-626618

Zondag 11 september 2022

Unitas Zondag – JOS Watergraafsmeer                5 – 2

De gasten hadden de laatste twee wedstrijden pittige nederlagen moeten slikken en waren er op uit om dit vandaag niet te laten gebeuren.

Voetballend heeft JOS best een aardig team, maar op snelheid heeft hun achterhoede het snel moeilijk.

Al in de 8e minuut verschalkte Robert Mutzers de keeper van JOS door bij de eerste paal  en voorzet van Mauritsio Helstone binnen te tikken en de thuisclub op een 1-0 voorsprong te zetten.

Steeds als het op snelheid aankwam was Unitas gevaarlijk en in de 22e minuut lag de 2-0 in het mandje toen Elmer de Vries zijn tegenstander voorbij ging en terug kon leggen op aanvoerder Joey Lokasi, die gemakkelijk kon afronden.

In de 31e minuut viel ineens de 2-1 toen de twee centrale verdedigers van Unitas elkaar even niet begrepen en Richie Owusu-Ansah ongehinderd naar het doel kon lopen en keeper Luc van Dongen passeren.

In de 35e en 43e minuut kreeg Unitas de kans om de score te verhogen, maar Elmer de Vries en Robert Mutzers vonden de keeper op hun weg en zo werd er met 2-1 gerust.

Na rust een gelijk beeld. Voetballend kon JOS mee, maar achterin ws het moeilijk voor de gasten.

Bij een situatie in het strafschopgebied werd de bal door een JOS-speler met de hand weggeslagen en dus ging de bal op de stip.

Een kolfje naar de hand van Robert Mutzers die zijn tweede goal en dus de 3-1 maakte.

Medhanie Habtemariam was Mauritsio Helstone komen vervangen en deze dynamische middenvelder stuurde op rechts in de 62e minuut Elmer de Vries weg op de rechtervleugel.

Zijn voorzet was perfect op Daniël Alexander, maar die stapte over de bal heen waardoor de uitstekend gepositioneerde Robert Mutzers zijn derde van de middag maakte en de stand op 4-1 bracht. Een beauty.

In de 67e minuut deed JOS nog een keer wat terug door een lob-goal van Tim Piemper, maar het slotakkoord was voor Robert Mutzers die alert reageerde op een verkeerde terugspeelbal en ook met een  lob zijn vierde goal en de 5-2 binnen werkte en zo de overwinning veilig stelde.