GORINCHEM
tel. 0183-626618

Zondag 27 november 2022
Unitas Zondag – De Baronie (Breda)  0 – 0
Gezien de ranglijst zou dit een overwinning moeten opleveren op deze druilerige dag. Maar dat is scorebordjournalistiek.
De Baronie kwam om te verdedigen. Eigen initiatief kwam er alleen als Unitas in de opbouw een foutje zou maken.
Unitas was zeker in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg een aantal fraaie kansen via o.a. Robert Mutzers.
In de 14e minuut een kopkans, in de 21e minuut een schot over na een fraaie actie van Raphael Nartey en in de 30e minuut een kans 1op 1 met de keeper .
Daar tussendoor was daar die ene kans van de tegenstanders na een balverliessituatie, echter nu was Ronald Vlot, de vandaag uitstekende keeper, de baas in zijn eigen strafschopgebied.
In de 45e minuut vuurde Medhanie Habtemariam een projectiel af, maar deze bal ging rakelings naast.
Rust 0-0
In de tweede helft werd het aan beide zijden minder, door slordige passing en het wegsturen van Omar Boulamhayan. Hij maakte een overtreding op 18 meter van het doel op een doorgebroken speler.
De directe vrije trap leverde niets op.
Ondanks het ondertal kon Unitas gemakkelijk de tweede helft uitspelen.
Beide teams konden niet echt meer een vuist maken en zo eindigde de wedstrijd zoals hij was begonnen. Met 0-0 dus.