R.A.H.J. Souwen

Sportpark Groot Scholtenhagen

Zondag 23 januari 2023
HSC 21 Haaksbergen -  Unitas Zondag  5 – 2
Als je de eerste 23 minuten niet meetelt heeft Unitas een prima wedstrijd gespeeld tegen HSC.
Echter…
Toen stond het al 5-1.
Hoe is dat nou mogelijk zou je zeggen.
De achterhoede moest opnieuw worden uit gevonden door de trainers van Unitas. Keeper Ronald Vlot op doel , Medhanie Habtemariam linkervleugelverdediger voor het eerst in zijn leven . Centraal Yoni Tilahun en Omar Boulamhayan, rechter verdediger Daan Ruwaard.
Voordat Unitas aan deze opstelling gewend was stond het na 13 minuten als 3-0.
In de 15e minuut stuitte Robert Mutzers op de keeper en in de 16e kopte hij raak, 3-1.
Maar in de 19e en 23e minuut vloog hij er nog 2x in en was het 5-1.
Bij HSC lukte alles en Unitas grossierde in het maken van de verkeerde keuzes aan de bal.
In de 30e minuut schoot Robert Mutzers nog maar een keer tegen de keeper op.
Aanvallend was het zo slecht nog niet bij Unitas, maar bij balverlies was HSC er snel uit.
Rust 5-1.
Wat te doen ?
Gewoon wat we gewend zijn te doen en toen ging het bij Unitas ook stukken beter.
We kunnen gerust stellen dat de tweede helft voor de roodbroeken was, voor wat het waard is.
De van Kozakken Boys gekomen Gijs van de Louw zorgde, via een HSC-verdediger nog voor de 5-2, maar meer zat er niet in .
Zondag overdoen tegen OSS20 en dan zijn we het zo weer vergeten.